DENİZ

Koreli Balıkçılara 500 Bin Dolarlık Tazminat Tepki Çekti

Güney Kore’de mağdur olan balıkçılara verilecek 500 bin dolarlık tazminat tartışmalara neden oldu.

25 Aralık 2014 Saat: 00:13
Koreli Balıkçılara 500 Bin Dolarlık Tazminat Tepki Çekti
Koreli Balıkçılara 500 Bin Dolarlık Tazminat Tepki Çekti

Son zamanlarda Çinli balıkçıların Güney Kore’nin kara sularında kaçak balık tutması, Koreli balıkçıları ayaklandırdı. Özellikle İncheon şehri yakınlarında kaçak balıkçılıktan mağdur olan Koreli balıkçıların İncheon Belediyesi’ni sıkıştırması üzerine, belediye meclisinden balıkçılara 500 bin dolar tazminat ödenmesine karar verildi. 

İncheon Belediyesi’nden tazminat ödeme kararı çıkması üzerine ise hükümet yetkilileri belediyenin bu tasarrufunu eleştirdi. Balıkçıların ne kadar mağdur olduğuna dair hukuki bir dayanağın bulunmadığına dikkat çeken hükümet, tazminatın 500 bin dolar olarak hesaplanmasında belirsizlikler olduğunu aktardı. Uygulamanın balıkçılar arasında haksız rekabete neden olduğuna dikkat çeken yetkililer, başka bölgedeki balıkçılar için de kötü örnek olabileceğini belirtti. 

Öte yandan hükümetten tepki alan belediye meclisi, verdiği kararın haklılığını savundu. Balıkçıların gösteri yapmaya hazır olduklarına dikkat çeken belediye yetkilileri, mağdur olan Koreli balıkçıların birçoğunun kendi bölgelerinde balıkçılık yaptığını vurguladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑