GÜNCEL

Korkutan bir deprem daha! Yine sallandı...

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi pazartesi sabahından bu yana depremlerle sallanırken, bugün akşam saatlerinde Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğünde bir depremle daha sarsıldı.

12 Şubat 2017 Saat: 19:38
Korkutan bir deprem daha! Yine sallandı...
Korkutan bir deprem daha! Yine sallandı...

Saat 16.48'de yeniden 5,3 büyüklüğünde bir deprem daha yaşayan bölge  sakinleri, panikle evlerinden sokaklara çıktı. Vatandaşlar, artçı sarsıntıların  sürdüğü bölgede evlerine girmeye çekindiklerini dile getirdi. Vatandaşlar  binalardan uzak açık alanlarda beklemeyi sürdürüyor.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AA muhabirine, bölgede yaşayan  insanların sürekli hasarlı yapılara girmemeleri konusunda uyarıldığını  belirterek, hasar tespit çalışmalarının sürdüren ekiplerin deprem bölgesinde  bulunduğunu aktardı. Tavlı, henüz can kaybı veya yaralanma olup olmadığına dair  bir bilginin kendilerine ulaşmadığını söyledi.

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ise Tuzla, Bademli ve  Yukarıköy'de bazı evlerde hasar oluştuğu bilgisinin geldiğini, incelemelerde  bulunmak üzere bölgeye hareket ettiğini kaydetti.

Öte yandan, valilik internet sitesinden yapılan açıklamada, Ayvacık'ta  deprem etkinliğinin halen devam ettiği belirtilerek, "Bölgede yaşayan  vatandaşlarımızın can güvenliğinin korunması açısından hasarlı yapıların  kullanılmaması, içlerine girilmemesi ve uzak durulması önem arz etmektedir."  uyarısında bulunuldu.

749 SARSINTI MEYDANA GELDİ

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat'tan itibaren  üçü 5,3, biri 5,2 olmak üzere çeşitli büyüklüklerde 749 sarsıntı meydana geldi. 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem  Dairesinin tespitine göre, Ayvacık'ta 6 Şubat'tan bugün saat 18.08'e kadar 749  deprem kaydedildi.

Ayvacık'ta 6 Şubat'tan bugüne kadar 4'ün üzerinde 16 deprem kayıtlara  geçti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑