YAŞAM

Korsan kitapları indirim kampanyası başlatarak sattılar

Bursa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerinin düzenlediği korsan kitap operasyonunda 4 bin 72 bandrolsüz ve sahte bandrollü kitap ve 83 sahte bandrol ele geçirildi. Depo ve pazar yerlerine düzenlenen operasyonlarda 5 kişi gözaltına a

19 Eylül 2012 Saat: 16:54
Korsan kitapları indirim kampanyası başlatarak sattılar
Korsan kitapları indirim kampanyası başlatarak sattılar

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla piyasaya korsan kitap sürüleceği yönündeki bilgi doğrultusunda harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri İnegöl, Gemlik ve Mudanya ilçelerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Önceden belirlenen bazı ev, işyeri, araç, depo ve pazar yerlerine düzenlenen operasyonlarda '5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na muhalif nitelikte 4 bin 72 bandrolsüz kitap ve 83 adet sahte bandrol ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişi, Cumhuriyet savcısına ifade verdikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

KORSANLAR ÇALINTI BANDROLLERİ KULLANIYOR

Operasyonda gözaltına alınan zanlıların Atatürk Nutku için aldıkları bandrolleri diğer kitaplara yapıştırarak piyasaya sürdükleri ortaya çıktı. Özellikle pazar yerlerinde açtıkları tezgahlarda 'indirim' afişleri asan korsan kitapçıların, sahte bandrollü kitapları yüzde 50 indirimli olarak sattıkları belirlendi. 

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, ülke genelindeki korsan kitapçıların, genellikle Atatürk Nutku için aldıkları bandrolleri korsan kitaplara yapıştırdıklarını açıkladı. Emniyet yetkilileri, 2005 yılında Kültür Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'daki il müdürlüğü binasına giren hırsızların Telif Hakları Müdürlüğü'nün iki demir kapısını kırarak yaklaşık 2 milyon CD ve kitap bandrolü çaldıklarını aktardı. Emniyet yetkilileri, çalınan bandrollerin korsan kitaplarla piyasaya sürüldüğüne dikkat çekti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑