GÜNCEL

Korsan tören ile aziz şehrin fetih yıl dönümünü bile bölmek için uğraşıyorlar

Ekrem İmamoğlu, İBB'nin İstanbul’un Fethinin 569. yıl dönümünün kutlandığı etkinlikte yaptığı açıklamada iktidarın Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği fetih törenine tepki göstererek "Atatürk Havalimanı'nda korsan bir tören ekleyerek bu aziz şehrin fe

30 Mayıs 2022 Saat: 09:07
Korsan tören ile aziz şehrin fetih yıl dönümünü bile bölmek için uğraşıyorlar
Korsan tören ile aziz şehrin fetih yıl dönümünü bile bölmek için uğraşıyorlar

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un Fethinin 569. yıl dönümünün kutlandığı etkinlikte açıklama yaptı.

Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek olan Atatürk Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de katılımıyla bir tören düzenlenirken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Atatürk Havalimanı'nın bulunduğu Bakırköy'de Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun törene davet edilmemesi tepki çekti.

"Bizi davet etmekten çekiniyorlar, korkuyorlar" diyen konuşmasında İstanbul'un fethinin önemini anlatan Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

"BU ÇAĞDA İSTANBUL'UN FETHİ GÖNÜLLERİN FETHİDİR"

Bize göre de bu çağda İstanbul'un fethi gönüllerin fethidir. Ayrıştırmak yerine birleştirmek, bölmek yerine birleştirmek, korkutmak yerine sevmektir bu çağda fethin adı. Yani gönüllerin fethi. 

Her koşulda bilimden sanattan kültürden yararlanmak, şehri ve ülkeyi ileri götüren aydın insanlara itibar etmektir. Biz tam da bu anlayışla şehrimizde yaşayan her İstanbulluyu kucaklıyoruz. Kimsenin kökenine, inancına, hayat tarzına bakmadan her bir hemşehrimizi eşit, onurlu ve birinci derece vatandaş kabul ederek eşit hizmet üretiyoruz. 

Şehrimizin her köşesine hizmet götürüyoruz. Nerede bir hukuksuzluk varsa, nerede yanlış veya yolsuzluk varsa, nerede israf varsa karşısında duruyoruz. Nerede bir mağdur, yoksul varsa onun yanında yer alıyoruz. 

Biz göre bu çağda fetih; çocuklar sağlıklı gelişsin, yetişkinler huzur bulsun diye milyonlarca vaadi yapmaktır. Bize göre fetih İstanbul'un değerlerine sahip çıkmaktır. Biz Fatih'in Atatürk'ün emanetine daha önce kimsenin çıkmadığı kadar sahip çıkacak iddiayı taşıyoruz.

"BİR YILDAN AZ ÖMÜRLERİ KALDI"

Biz İstanbul'a sahip çıkarken, İstanbul için gece gündüz can siparene çalışırken, İstanbulluların yaşam kalitesini yükseltmek için mücadele ederken elbette bize engel çıkarmak isteyenler olacaktır. Önümüzü kesmenin tuhaf tuhaf icatlarını yapacaklardır. Bize karşı aklımıza gelmeyen yeni ve hukuksuz adımlar atanlar olacaktır. Bu şehri bize emanet eden Fatih Sultan Mehmet Han ve ordusunun kutsal emaneti ihanet etmek isteyenler olacaktır. 

Örneğin atadan miras kalan bu kadim şehrin hayat damarlarını kesmek için adına Kanal İstanbul denen beton bir kanal kurmak isteyenler olacaktır. Kendi alanlarında şehrin doğal ormanlarını, tarım alanlarını, Kuzey Ormanları'nı ranta açarak büyük bir tehdit altına sokanlar olacaktır. 

Örneğin Osmanlı'dan bize miras kalmış olan milyarlarca dolarlık yatırımla inşa edilmiş olan Atatürk Havalimanı'nı çöpe atmak istiyor olabilirler. Plansız ihale yapar, ihalesiz oraya makine sokar, makine soktuğu yerde katır kutur o pistleri kırmaya çalışıyor olabilirler. Ama size söyleyeyim: Bunu yapmak için sadece ve sadece bir yıldan az ömürleri kaldı.

Dahası bugün Atatürk Havalimanı'nda korsan bir tören ekleyerek bu aziz şehrin fetih yıl dönümünü bile bölmek için çaba sarf ediyorlar. Size mesaj atarak "buraya mecbur gelin" dedim mi? Size mesaj çekip "buraya gelmezseniz yarın işinize de gidemezsiniz" dedik mi? Yani kendi kendinize gönülden buraya geldiniz. 

"ASLA BİZİ YILDIRAMAYACAKSINIZ"

Bakın komik olan ne? Atatürk Havalimanı, Bakırköy'de. Bakırköy Belediye Başkanı'nı bile davet etmemişler. İstanbul'un Belediye Başkanı'nı bile davet etmekten çekiniyorlar, korkuyorlar. Zorla insanları meydana taşıyarak bir tören yapma çabası içerisinde olan bu insanlara şaşıyorum.

Asla bizi yıldıramayacaksınız. Asla bizi vazgeçiremeyeceksiniz. Bizi asla geri bırakamayacaksınız. Asla amacınıza ulaşamayacaksınız. Boşuna çabalamayın. Biz birliğe, beraberliğe, hukuka, adalete, demokrasiye, ortak akla ve liyakata inanmış 86 milyon, 16 milyon İstanbullu vatandaşlarıyız. Biz Fatih Sultan Mehmet Han'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve başta Ulubatlı Hasan olmak üzere tüm şehitlerimizin emanetlerine sonuna kadar sahip çıkacağız.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑