SAĞLIK

KOU’de bir ilk daha

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi verilen hizmetin yanı sırasağlıkta kalite için de ilklere öncülük ediyor

16 Mayıs 2016 Saat: 12:57
KOU’de bir ilk daha
KOU’de bir ilk daha

Önümüzdeki yıl yapılacak olan “Uluslararası 1. Health Qualitİstanbul” toplantısı öncesi, ön çalışma olarak planlanan Ulusal Sağlıkta Kalite Forumu’nun ilki Kocaeli Üniversitesi öncülüğünde bugün yapıldı.

Kocaeli Üniversitesi, MARKA ve SAKİD (Sağlıkta Kalite İçin İnovasyon Derneği) tarafından Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen USKAF’a (Ulusal Sağlıkta Kalite Formu) Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney ile alanında uzman akademisyenler ve araştırmacılar katıldı.

Açılışta konuşan Prof. Dr. Saadettin Hülagü, sağlıkta yöneticiliğin zor olduğuna dikkat çekerek, “Doktorluk yapan insanların sabırlı olması lazım. Bazen annelik bazen abilik yapmalılar” dedi. Sağlıkta çok ciddi bir dönüşüm olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hülagü, “Bu hızlı dönüşümlerin mutlaka revize edilmesi lazım. Bu dönüşümü insanlarımızın güçlü adaptasyon yönü olduğu için kısa sürede sağlayacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi, SAKİD Başkanı ve SENATURK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Cantürk, “Kalıcı ve sürdürülebilir sağlık hizmeti oluşturabilmek için çabalar devam ediyor. Sağlıkta kaliteyi arttırabilmek için gereksiz tektik ve tedavi sayısı ile birlikte masrafları azaltmak gerekiyor. Bu kapsamda biz de birçok çalışma yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz” dedi.

İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ise sağlıkta kaliteyi arttırmaya yönelik yapılan değişim ve dönüşümün benzerinin sosyal güvenlik sisteminde de yapılması gerektiğini belirterek, “Dünya genelinde sağlık sistemi iyi olmayıp sosyal güvencesinin iyi olduğu ülkelerde yurtdışını büyük maliyetle hasta gönderilir. Hem sosyal güvence hem de sağlık sisteminin iyi olduğu ülke sayısı çok az. Türkiye de bu iki konuyu sağlayan nadir ülkelerden” sözlerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından yapılan 5 oturumlarla devam eden forumda “Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü-Türkiye 2014 Raporu, Diyababet, Kanser, Kalp Hastalıkları ve Yogun Bakım Üniteleri” konuları, etkinlik, güvenlik, eşitlik, maliyet-etkinlik, hasta merkezlilik ve yerindelik gibi altı kalite parametresi tartışıldı.

Kocaeli Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Opinion Leaders Academy, SENATURK, SAKİD ve TÜSEB tarafından desteklenen USKAF etkinliği sonrası KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk,  “Bu formun amacı, Türkiye’de sağlıkta dönüşümle birlikte güzel işler oldu. Ama her dönüşümde olduğu gibi bu dönüşümünde avantajları ve dezavantajları oldu. Hastalara verilen hizmetlerin kalitesini sorgulayan bir forum düzenlemek istedik. Bazı kalite ölçütlerini tartışmak ve karşılaştırmak istedik. Bu çalışmamız 6 aydır devam ediyor. Bu amaçla SAKİD'i (Sağlıkta Kalite için İnovasyon Derneği)kurduk. Katılım ve maddi ve manevi katkı bekliyoruz” dedi.

2017 yılında yapılacak olan Uluslararası 1. Health Qualitİstanbul kongresine değinen Prof. Dr. Cantürk, “İstanbul teknik Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde olmak üzere iki tane etkinlik daha yapacağız. Bu etkinliklerde diyabet, kanser ve kalp hastalıkları ile ilgili çıktılar alacağız. Bu etkinlikler neticesinde 2017’nin Ekim ayında da uluslararası katılımlı büyük bir organizasyon gerçekleştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑