BELEDİYE

“Köy köy Kartepe lezzetleri” yarışacak

Kartepe köylerinin yemek ve mutfak kültürünü araştırmak, belgelemek, kitaplaştırırarak yaşatmak ve Kartepeli bayanları aktif kılmak amacıyla Kartepe Belediyesi ile Kocaeli Üniversitesi işbirliği içinde yeni bir projenin startını verdi.

27 Mart 2013 Saat: 13:45
“Köy köy Kartepe lezzetleri” yarışacak
“Köy köy Kartepe lezzetleri” yarışacak

KOÜ Turizm İşletmeciliği Yüksek Okulu bahçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 16 Nisan 2013 Salı günü saat 13.30’da düzenlenecek Köy Köy Kartepe Lezzetleri adlı yemek şöleni ve yarışması düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm işletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okul Müdürlüğü, Kartepe köylerinin yemek ve mutfak kültürünü araştırmak, belgelemek, kitaplaştırırarak yaşatmak ve Kartepeli kadınları aktif kılmak amacıyla bir proje hazırladı. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde yüksek okulun bahçesinde 16 Nisan 2013 Salı günü saat 13.30’da düzenlenecek “Köy köy Kartepe Lezzetleri el ayarı göz kararı” adlı yemek şöleni ve yarışmasının tanıtımı Kocaeli Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okul Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı.
Kocaeli Üniversitesi Turizm işletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Işıl Altun beraberinde öğretim üyeleri, Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Nurettin Çevik ve belediye yetkilileri ile jüride yer alacak Ayten Saner’in katılımıyla gerçekleştirdiği tanıtımda yemek şöleni ve yarışma hakkında bilgi verdi. Kartepeli bayanların katılacağı ve yarışacağı çorba, ana yemek, tatlı ve el açması börekler dalında düzenlenecek yarışma ve renkli görüntülerin yer alacağı şölenin içeriği konusunda bilgiler aktaran Doç. Dr. Altun, “Belediyemizin desteği ile üniversitemizin öncülüğünde yeni bir proje ile Kartepe’de yaşayan kültürler ortaya çıkartılacak ve yaşatılması sağlanacak” dedi.
Çok değerli köşe yazarlarından ve gurmelerden oluşan jüri eşliğinde gerçekleşecek olan yarışmaya katılımın yüksek olmasını beklediklerini ifade eden Doç. Dr. Altun, “Turizm Haftası etkinlikleri bu yemek şöleni ve yarışması ile ayrı bir renk kazanacaktır. Turizm değerlerinin ve halk kültürünün öne çıkartılacağı bu projenin gerçekleşmesinde yer alan tüm kurumlar özverili ve uyumlu bir çalışma içinde olacaklardır” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑