GÜNCEL

Köylüden PKK'ya tokat gibi cevap

Terör örgütü, ağır kayıplar sonrası Şemdinli, Çukurca ve Yüksekovanın köylerinde, silah dağıtacağız, savaşacaksınız baskısı yaptı. Devlete silah sıkmayız yanıtı veren köylülerden bir kısmı Kuzey Iraka gitti, bir kısmı güv

22 Eylül 2012 Saat: 09:52
Köylüden PKK'ya tokat gibi cevap
Köylüden PKK'ya tokat gibi cevap

Operasyonlarda ağır kayıplar veren terör örgütüne bir tokat da Hakkarili'den... Son dönemde saldırılarını artıran terör örgütü PKK'nın ilçelere sızıp halkla-devleti karşı karşıya getirme, ayaklanma planları tutmadı. Son aylarda yürütülen operasyonlarda örgütün kayıp sayısı hayli arttı. Son bir ayda ölü ele geçirilen terörist sayısı 500'ü aştı. İyice sıkışan örgütün yeni hedefi köylüler oldu. 
Bir grup PKK'lının kayıplar sonrası Şemdinli, Çukurca ve Yüksekova'da Zorgeçit, Bağlar, Boğazköy,Yeşiltaş, Sarıtaş, Ağaçlı köylerine gidip vatandaşı tehdit ettiği ortaya çıktı. Köylere giden teröristler 'Buraları birlikte koruyacağız. Bizimle birlikte savaşacaksınız' diyerek silah dağıtacaklarını söyledi. Köylüler ise teklifi kabul etmedi, 'Biz devlete silah sıkmayız' yanıtı verdi. Vatandaşlardan bir kısmı topraklarını bırakıp Kuzey Irak'taki akrabalarının yanına kaçtı. Bazı köylüler ise güvenlik güçlerine sığındı.

SU KAYNAKLARINA SALDIRI

Yanıta çok kızan terör örgütünün ise bazı köylerin su kaynaklarını imha ettiği öğrenildi. Terör örgütünü bu yönteme iten sebebin ise 'örgütün hala güçlü olduğu' izlenimi vermek olduğu belirtiliyor. 

312 KİMLİK KAYIP
Teröristler Şemdinli, Bağlar ve Yiğitler mevkiinde de yol kesti, vatandaşların kimliklerini topladı. Kimliklerini geri isteyen vatandaşlar tehdit edildi. Operasyon başlayınca kaçan örgüt üyeleri, 312 kişinin kimliğini yanlarında götürdü. Nüfus Müdürlüğü'ne başvuran vatandaşlar durumu anlattı. Mağdur köylülere yeni kimlikler verildi, Kaymakamlık 60 liralık ücretin de alınmamasını istedi. Köylüler, PKK'nın elinde olan kimliklerinin başka olaylarda kullanılmasından endişeli.

SİİRTLİ KIZLARI DEVLET ANDI
SİİR'te geçen sene PKK saldırısında yaşamını yitiren Nergis ve Zeynep Evin kardeşler ile Nurcan Olgaç ve Kevser Çekin için anma töreni düzenlendi. Törene Vali Ahmet Aydın, Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, AK Parti Milletvekili Osman Ören de katıldı. Saldırıda 2 kızı ölen, bir kızı da hala tedavi gören baba Nuri Evin ''Bugün kimse bizi yalnız bırakmadı. Herkesten  Allah razı olsun. Barış, kardeşlik olsun diyoruz'' dedi. Vali Aydın ise 'Terörü lanetliyoruz. İstanbul'da tedavi gören genç kızımızın göğsünden aşağısı tamamen felç. Tedavisi devam ediyor' diye konuştu. Suat BİLİM

ÖRGÜTÜ ÇILDIRTAN TABLO
TERÖRE vatandaş cevabı... Diyarbakır'da da önceki gün terör örgütünün hain tuzağını yine Diyarbakırlı vatandaş bozmuştu. Kilolarca ağırlığındaki patlayıcıyı vatandaşlar ihbar etmişti. Muş'ta ise Astsubay Mehmet Çapar'ın şehit olduğu haberini duyan Hasköylü kadınlar gözyaşları içinde karakola koşmuştu.
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑