GÜNCEL

Köylüler Ramazan'da Hasada Devam Ediyor

Bitlis’in Güroymak ilçesinde tarımla uğraşan köylüler Ramazan ayında oruçlu olarak 30 derece sıcaklığın altında çalışıyor.

26 Temmuz 2012 Saat: 18:48
Köylüler Ramazan'da Hasada Devam Ediyor
Köylüler Ramazan'da Hasada Devam Ediyor

Bitlis’in Güroymak ilçesinde tarımla uğraşan köylüler Ramazan ayında oruçlu olarak 30 derece sıcaklığın altında çalışıyor. Çiftçiler, bu günlerde başlayan buğday hasadı için sabahın erken saatlerinde işe koyuluyor.

        Köylülerden Mehmet Yaman, yaklaşık 5 bin nüfuslu beldede çiftçilikle uğraşan vatandaşların büyük bölümünün Ramazan boyunca sıcakların altında çalıştığını anlattı. Yaman, “Daha öncesinde biçmiş olduğumuz buğdayımızı patosa (Buğday makinesi) vurmak için sabahın erken saatlerinde kalkıp tarlaya geldik. Havalar çok sıcak, bunun üstüne açlık ve susuzluk eklenince haliyle çok zorlanıyoruz. Ancak yapacak bir şey yok, Ramazan da olsa, havalar çok sıcak da olsa, oruçlu da olsak çalışmak zorundayız.” dedi.

        Beldedeki vatandaşların büyük çoğunluğunun Ramazan boyunca çalışmak zorunda olduğunu dile getiren çiftçi Ramazan Aktaş ise bu yıl hasadı yeni yapılmaya başlanan buğdayın verimsizliğinden şikayet etti. Çiftçi Aktaş, “Normalde her yıl buğdaydan güzel verim alıyorduk. Ancak bu yıl verim çok düştü. Bugün burada 10 dönümlük bir buğday tarlasından çıkan buğday sadece 40 teneke oldu. Eskiden 10 dönümlük tarladan yaklaşık 100 teneke buğday alıyorduk. Bunun yanında patosun saati 100 TL, buğdayın tenekesi ise 10 TL, 10 dönümlük alandan çıkan buğdayın patosa vurulması 2 saat sürdü yani 200 TL’lik masrafı oldu. Çıkan 40 teneke buğday bu masrafı bile doğru dürüst karşılamıyor.” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑