YEME & İÇME

Koza Gıda EDT EXPO’da yeni ürünlerini yabancı şeflerle tanıttı

Yunan firması Kanaki’nin yufkası, Tabasco sosları, Darégal, Magic Seasoning Blends ve Cavi-Art ürünlerini EDT EXPO’daki standında yurtdışından gelen kurumsal şeflerin sunumlarıyla tanıttı.

30 Mart 2014 Saat: 14:12
Koza Gıda EDT EXPO’da yeni ürünlerini yabancı şeflerle tanıttı
Koza Gıda EDT EXPO’da yeni ürünlerini yabancı şeflerle tanıttı
Tabasco Kurumsal Şefi Gary Evans, Kanaki Kurumsal Şefi Konstantinos Aivazoglou, Magic Seasoning Blends Kurumsal Şefi Marty Cosgrove, 4 gün boyunca Koza Gıda standında demo şov yaptı.
Koza Gıda’nın yeni ürünleri arasında Yunanistan’ın pazar lideri markası olan Kanaki’nin yaprak yufkaları bulunuyor. Hellenic Quality Foods İhracat Bölge Müdürü Georgios Raptis’in verdiği bilgiye göre Yunanistan’da 30 yıldır yufka ve künefe üretimi yapan Kanaki, yufka ürünlerinin yüzde 60’ını Yunanistan’da satıyor; geri kalanını ise ihraç ediyor. 

Kanaki’nin ‘filo pastry’ ürünü, Türkiye’de üretilen yufkadan çok daha ince ve esnek bir yufka. Esnekliği sayesinde katlanarak, bükülerek veya başka biçimler verilerek kullanılabiliyor.

Değişik biçimler verilebilen Kanaki’nin önceden fırınlanmış donuk yufkalarını farklı iç malzemelerle doldurarak şık sunumlar yapmak mümkün. Kanaki İhracat Bölge Müdürü Georgios Raptis, Koza Gıda ile çalışmaya yeni başladıklarını ve ilk ürünlerin çok yakında Türkiye’ye gelmiş olacağını belirtti.  Georgios Raptis, Türkiye’deki yufka çeşitlerinin çoğunun yeterince fleksibl olmadığını gözlemlediklerini, bu yüzden Kanaki’nin yufkalarının şeflere büyük kolaylık sağlayacağını ifade etti. Kanaki markalı yufkaların yaprakları, pişme esnasında birbirine yapışarak hamurlaşmıyor. Bu sayede, hem görsel olarak hem de lezzet olarak güzel sonuçlar veriyor.
Kanaki Kurumsal Şefi Konstantinos Aivazoglou, demo yapmak üzere İstanbul’a gelerek 4 gün boyunca Koza Gıda standında yufkalarla değişik lezzetler hazırladı. Georgios Raptis, Koza Gıda standındaki demo şovla Kanaki ‘filo pastry’ ürününün özellikle otellerde tadımlık lezzetler olarak hazırlanabileceğini göstermek istediklerini söyledi. Yufkaların üretiminde tuz kullanılmadığı için tatlı iç malzemeler de kullanılabiliyor. Georgios Raptis, şeflerin isterlerse yufkayı pişirmeden önce üzerine şeker serperek kullandıklarını belirtiyor. Kanaki’nin ürün gamındaki gurme serisinde ise zeytinyağlı yufkalar bulunuyor. Koza Gıda, Kanaki’nin 2 kiloluk ambalajlarındaki yufkaları Türkiye’ye getirecek.

Darégal’den tazeyken dondurulmuş baharatlar
Koza Gıda’nın ithal ettiği markalardan Darégal, aromatik bitkileri tazeyken dilimlenip dondurarak üretim yapıyor. Vakumlu poşetlerde sunulan Darégal baharatlar, tazeyken donduruldukları için aromatik kokularını kaybetmiyor. Darégal Ticari Direktörü Jean-Philippe Géry, bitkilerin tazeliğini ve kokusunu kaybetmeden üretim yapmaları sayesinde şeflerin beğenisini kazandıklarını belirtiyor. Jean-Philippe Géry, “Darégal paketlerinde bulunan taze baharatlar, kurutulmuş baharatlardan çok daha uzun süre kullanılabiliyor. Şeflerin en çok şikayetçi olduğu mesele kuru baharatları saklamanın zor olması ve bir süre sonra baharatın kokusunu kaybetmesi. Darégal ürünleri vakumlu paketlerde derin dondurucuda saklandığı için uzun süre kokusunu ve aromasını kaybetmiyor” açıklamasını yapıyor. Darégal’in arpacık soğan ürünü, özellikle Fransız mutfağından yemekler yapan şeflere öneriliyor. Fesleğen ise Darégal’in en çok satılan ürünleri arasında. Philippe Géry, fesleğen üretimini İspanya’da yaptıklarını ve bu ülkede yetişen fesleğeni kullandıklarını belirtiyor. Darégal üretiminin %30’unu Fransa iç pazarında satışa sunuyor; üretiminin %70’ini ise dünyanın farklı ülkelerine ihraç ediyor.
Koza Gıda’nın Türkiye’ye getirdiği diğer Darégal ürünleri arasında fesleğen ve arpacık soğanının yanı sıra tarhun otu, Frenk soğanı, kişniş ve keklik otu da bulunuyor.

Havyar görünümlü deniz yosunu: Cavi-Art
Koza Gıda son zamanlarda gurme yemeklerin ayrılmaz parçası haline gelen Cavi-Art markalı hayvar biçimindeki deniz yosunu çeşitlerini de EDT EXPO’da ziyaretçilerle buluşturdu. Fuar için Türkiye’ye gelen Jens Moller Products Yönetim Direktörü Jens Christian Moller, Cavi-Art markalı deniz yosunu havyarını Danimarka’da ürettikleri bilgisini verdi. Jens Christian Moller, sebze bazlı bir ürün olduğu için Cavi-Art’ın çok uzun raf ömrü olduğunu da belirtti.
Cavi-Art, gerçek havyarda olduğu gibi yemeklerde renk bırakmıyor ve balık yağından kaynaklanan hoş olmayan kokuya da sahip değil. Sağlık için oldukça faydalı olan deniz yosunu, düşük kolesterollü ve yağ içermeyen bir ürün. Cavi-Art markasıyla lumpfish havyarı görünümlü, somon havyarı görünümlü ve wasabi aromalı olarak üretilen 3 çeşit havyar Koza Gıda’nın portföyünde bulunuyor.

Tabasco ile farklı lezzetler
EDT EXPO’ya Koza Gıda’nın konuğu olarak gelen Tabasco Kurumsal Şefi… 4 gün boyunca Tabasco’nun 3 farklı sosuyla tadımlar hazırladı. Tabasco sosları, pizza sosu gibi kullanarak ekmek üstü mozzarella hazırlayan şef, Tabasco’nun boğazı yakıp bünyeyi ferahlatan acısıyla dünyanın her yerinde en sevilen sos olduğunu söylüyor. Şef, Tabasco’yu içeceklere aroma vermek için de kullanıyor.

Magic Seasoning Blends
Magic Seasoning Blends Kurumsal Şefi Marty Cosgrove ve Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Anna Zuniga, Koza Gıda’nın davetlisi olarak EDT EXPO’daydı. Şef Marty Cosgrove, Magic Seasoning Blends markasının yaratıcısı olan şef Paul Proudhomme’un “blackening cooking” metodunu keşfeden kişi olduğunu söyleyerek, şefin baharat karışımlarının tüm Amerika’da en sevilen ürünler olduğunu belirtti.
Blackening cooking (karartarak pişirme), genelde balık ile uygulanan bir teknik. Cajun mutfağına ait olduğu söylenen teknik, Magic Seasoning Blends’in yaratıcısı Paul Proudhomme ile popülerlik kazandı. Bu teknikte yiyecek önce erimiş tereyağına daldırılıyor, ardından baharat karışımıyla kaplanıyor ve çok kızgın demir tavada pişiriliyor.  Yağın verdiği süt tadı ve baharatlar sayesinde yiyeceğin renginin kararması yüzünden, tekniğe bu isim veriliyor. Genelde balık için önerilen teknik, biftek veya tavuk gibi protein içeren diğer yiyeceklerle de uygulanıyor.
Doğal malzemelerden hazırlanan Magic Seasoning Blends baharat ve çeşnileri, sebze, balık, et, barbekü ve tavukla kullanılabilen çeşitlere sahip. Şef Marty Cosgrove, ABD’de tuz ve şeker tüketiminin azaltılmasına yönelik bir bilinç oluştuğu için, tuz içermeyen yeni baharat karışımları piyasaya çıkardıklarını söyledi.

Sweet Street Desserts ile Amerikan cheesecake keyfi
Koza Gıda’nın davetlisi olarak EDT EXPO’ya gelen Sweet Street Desserts Avrupa ve Ortadoğu İş Geliştirme Müdürü Elisabeth Dardavesi, 4 gün boyunca fuarda Türkiye’ye sundukları Amerikan cheesecake çeşitlerini tanıttı.  Elisabeth Dardavesi, Sweet Street Desserts firmasının sadece Starbucks’lar için 2 ayrı cheesecake çeşidi ürettiği bilgisini verdi. Sweet Street Desserts, ürünlerini dilimli olarak sunuyor. Yüksek kalitede malzemelerle üretilen Sweet Street Desserts cheesecake’lerinin tümü fırınlanmış ürünler. Elisabeth Dardavesi, cheesecake’leri dondurarak değil pişirerek ürettiklerini vurguluyor.

İstiridye sosunun yaratıcısı olan Lee Kum Kee’den şeflere özel Uzakdoğu sosları
Koza Gıda’nın şeflere sunduğu Uzakdoğu sosu markası Lee Kum Kee, soya sosu çeşitlerinin yanı sıra susam yağı ve Çin marine sosu gibi değişik sosları da bünyesinde barındırıyor. Sodyumu azaltılmış soya sosu, domatesli sarımsak sosu, siyah fasulye sosu, aigre douce sos gibi farklı lezzetler markanın ürün gamında yer alıyor. EDT EXPO’ya gelen Lee Kum Kee Bölge Marka Müdürü Jenny Sim, Lee Kum Kee’nin kullanıma hazır soslarının yanı sıra pişirme ve dip soslar da sunduğunu söyledi. Markanın ürün gamında 200’den fazla ürün bulunuyor. 
Lee Kum Kee, istiridye (oyster) sosunu dünyaya tanıtan ilk marka. 1888’de kurucusu Lee Kum Sheung, Oyster sosu keşfettiğinde kurulan Lee Kum Kee, etnik Çin soslarını 100’den fazla ülkeye satıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑