GÜNCEL

Kozmik Bacı' lakaplı Yasemin Ö. yakalandı

Ankara'daki FETÖ operasyonunda örgütün kasası olarak bilinen 'Kozmik Bacı' lakaplı Yasemin Ö. yakalandı, 37 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

19 Şubat 2019 Saat: 09:57
Kozmik Bacı lakaplı Yasemin Ö. yakalandı
Kozmik Bacı' lakaplı Yasemin Ö. yakalandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği ve terör örgütünün yeniden yapılanmasını önlemek amacıyla yürütülen soruşturma kapsamında;  hakkında başka il başsavcılığınca yakalama kararı bulunan ve örgütün kadın yapılanmasında etkin rolü olan ‘Kozmik Bacı’ lakaplı şüpheli Yasemin Ö.  Yakalandı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Şüpheli Yasemin Ö.’nün Ankara ilinde saklandığı ve büfe/kontürlü telefonlar ile terör örgütü mensuplarını ardışık şekilde arayarak terör örgütüne taban oluşturmaya çalıştığı, FETÖ üyeliğinden hakkında soruşturma ya da dava bulunan kişilerin eşleri olan kadınlarla irtibat sağladığı anlaşılmakla, şüpheli hakkında CMK 140 maddesinin uygulanması için  karar alındığı, bunun sonucunda şüpheli ve irtibatta olduğu toplam 37 kişi hakkında 18/02/2019 tarihinden itibaren gözaltı kararı verildiği, yapılan operasyonda Yasemin Ö.ve eşi Nahit Ö. ile birlikte Yasemin Ö.’nün en çok irtibat halinde olduğu ve hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama  kararı bulunan Hatice G. ve eşi Adem G.‘nin de olduğu 22 si kadın 26 şüphelinin yakalandığı, Yasemin Ö.’nün kaldığı evde döviz ve TL cinsinden yüksek miktarda para ele geçtiği, diğer şüphelilerin yakalama çalışmalarına devam edildiği hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

Son dakika: Kozmik Bacı lakaplı Yasemin Ö. yakalandı

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑