GÜNCEL

Kredi skandalındaki otel tanıdık çıktı. Barış Yarkadaş ortaya çıkardı

Gazeteci Barış Yarkadaş, kamu bankasında kredi borcu olan bir işletmenin 3 yıldır ödeme yapmadığını açıkladı. Otelin doğa katliamı yapan Thor otel olduğu iddia edldi.

3 Ağustos 2022 Saat: 13:09
Kredi skandalındaki otel tanıdık çıktı. Barış Yarkadaş ortaya çıkardı
Kredi skandalındaki otel tanıdık çıktı. Barış Yarkadaş ortaya çıkardı

Korkusuz Yazarı Barış Yarkadaş bugünkü yazısında Bodrum’daki bir otelin işletmecilerinin 3 yılı aşkın bir süredir bir kamu bankasına olan kredi borcunu ödemediğini yazdı.

DÖVİZ BORÇALARI DA TL’YE ÇEVRİLEREK

Yarkadaş, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile BDDK’nın da bu duruma sessiz kalmasını da gündeme getirdi. Otelin sahiplerine kredi borcunu ödememelerine rağmen hiçbir yaptırım uygulanmadığını da belirten Yarkadaş, “Döviz borçları da TL’ye çevrilerek ayrıca avantaj sağlanmış” dedi.

“OTEL ADRESE TESLİM İLE SATILMAK İSTENİYOR”

Yarkadaş’ın “3 yılın sonunda haciz konulmak zorunda kalınan otel şimdi sessiz sedasız adrese teslim bir ihale ile satılmak isteniyor” ifadesini kullandı.

“KREDİNİN MİKTARI 32 MİLYON EURO”

Yarkadaş, önceki gece TV’de yeniden gündeme getirdiği ‘kamu bankalarının iş insanlarına dağıttığı düşük faizli kredi listesi’ tartışmasını izleyen arkadaşı iş insanının kendisine ulaştığına değinen Yarkadaş, iş insanın şunları dediğini söyledi:

“O banka, benim eski sektörümdeki bir otele yüklü miktarda kredi verdi. Otelin sahibi krediyi ödemiyor. Bunu herkes biliyor. Kredinin miktarı 32 milyon euro… Krediler geri ödenmeyince, yaklaşık 3 yılın sonunda otele mecburen haciz koymak zorunda kaldılar. Otel şimdi banka kanalıyla satılacak. Çok yüksek teklif vermek isteyen firmalar var.”

“BUNLARA KİM DUR DİYECEK?”

Dostunun sektörün duayenlerinden olduğunu vurgulayan Yarkada, arkadaşının sözlerini şöyle sürdürdüğünü anlattı:

“Ancak ne ilginçtir ki; satış sessiz sedasız yapılmak isteniyor. Bir Azeri iş insanına satılacağı söyleniyor otelin. Bu kişinin ismini de biliyorum. Belli ki; adrese teslim ihale yapılacak. Oysa; daha yüksek teklif vermek isteyen arkadaşlarımız da var. Bildiğim kadarıyla teklif verenler de var. Bunlar nedense görmezden geliniyor. Ayrıca bu otelin döviz borçları da TL’ye çevrilmiş ve otelin sahibi rahatlatılmış. Otel yıllardır para kazanmasına rağmen nasıl olur da kredisini ödeyemez? Bunlara kim dur diyecek?”

Yarkadaş yazısının sonunda “Merak ediyorum” diyerek şunu söyledi:

Hazine Maliye Bakanlığı ile BDDK bu olup bitenleri nereye kadar izleyecek?

MEDYARADAR OTELİ AÇIKLADI

Medyaradar, ise iddialarıhn odağındaki oteki bulduğunu açıkladı. İddiaya göre, yazıda adı geçen otelin adı Thor.

ÜRDÜN ASILLI TÜRK’E AİT

İddiaya göre, Bodrum’da bulunan Thor Otel daha önce de ağaç kesimi ve kaçak İskele yapımı ile gündeme gelmişti. Ürdün asıllı Türk vatandaşı iş insanı Abdullah Heyecan'a ait otele sağlanan bu ayrıcalığın sebebini kamuoyu da merak ediyor.

“Otel, sessizce Azeri bir iş insanına mı satılacak? Bu şirketin adı Opera mı? Daha yüksek fiyat veren iş insanları bu ihaleye sokulmayacak mı?” sorularının cevabı ise merak konusu oldu.

DOĞA KATLİAMI YAPMIŞTI

Bodrum Torba'da bulunan Thor adlı otelin yan parseli ve sahilinde doğa katliamı yapıldığı ortaya çıkmıştı. Sahili doldurdular, kaçak iskele yaptılar. Yetmedi, yan parseldeki ormanlık alana girip, ağaçları kestiler. Kendilerine daha fazla yer açabilmek için doğayı katlettiler.

KATLİAM GÖRÜNTÜLERLE BELGELENDİ

Kaçak inşaat yapılan sahilde, denizin doldurulduğu ve iskele yapıldığı görüntülerle belgelendi. Üstelik görüntülerle belgelenen tek doğa katliamı bu da değil. Otelin hemen yan parselindeki ormanlık alana da girildi. Onlarca ağaç tek tek kesilerek katledildi. Çevreciler, ilgili kurumların gözleri önünde yapılan ve sosyal medyada da paylaşılarak tepki gösterilen katliamın durdurulmasını istedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑