YAŞAM

Kucaklaşan BDP'lilere bir tokat daha!

Teröristlerle kucaklaşan BDPlilere bir şok daha! Tokatta 28 köy muhtarı o BDPlileri TBMMye şikayet etti.

26 Ekim 2012 Saat: 14:19
Kucaklaşan BDP'lilere bir tokat daha!
Kucaklaşan BDP'lilere bir tokat daha!
Bazı BDP'li milletvekillerinin, Ağustos ayında Şemdinli-Derecik bölgesinde bir grup teröristle kucaklaşması, TBMM'ye şikayet edildi.
 
Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı 28 köyün muhtarı, TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak, "teröristlerle kucaklayan BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını" talep etti. 
 
DOKUNULMAZLIKLARININ KALDIRILMASINI TALEP ETTİLER
Yeşilhisar Köyü Muhtarı Korkmaz Yiğit ve aynı ilçeden 27 köy muhtarı, dilekçelerinde, bazı BDP'li milletvekillerinin terör örgütü üyeleriyle kucaklaşmalarını kınadıklarını belirtti. Dilekçede, bu milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talep edildi.
Komisyon, bu dilekçeye ilişkin aldığı kararda, "Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması yetkisi Komisyonumuzun görev alanında bulunmamaktadır. Konunun soruşturulması kapsamında dokunulmazlığın kaldırılması talebinde bulunulması işlemleri Anayasanın 83'üncü maddesi gereği adli mercilerin ve dokunulmazlığın kaldırılması işlemi de Karma Komisyonun ve Genel Kurul'un görev alanına girdiğinden, Komisyonumuzca başka bir işlem yapılamayacağı" ifade edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑