GÜNCEL

Küçük Yağız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la buluştu.

Samsun'da 'Leptin hormonu eksikliği' hastalığı nedeniyle sürekli kilo alarak 37 kiloya çıkan 2 yaşındaki Yağız Bekte, yapılan düzenleme ile ilacın devlet tarafından karşılanmasıyla başlayan tedavi sonrası 2.5 ayda 8 kilo

2 Şubat 2018 Saat: 12:13
Küçük Yağız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la buluştu.
Küçük Yağız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la buluştu.

Tekkeköy ilçesinde, sanayide işçi olarak çalışan Sedat (33) ve ev kadını Sevda Bekte (27)çiftinin ikinci çocukları olan Yağız Bekte, hızla kilo alınca, aile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdu. Yağız Bekte'nin 5 aylıkken yapılan tetkiklerinde leptin hormonu eksikliği rahatsızlığı bulunduğu belirlendi. Tedavi için gerekli ilacın ücretini devlet karşılamayınca, aile yardım çağrısında bulundu.

Konunun kamuoyunda gündeme gelmesinin ardından yapılan düzenlemeler ile bir kutusu 4 bin 441 dolar olan ilacın bedeli SGK tarafından karşılanmaya başlandı. Yurt dışından getirilen ilacı, Yağız Bekte 2.5 ay önce kullanmaya başladı. İlaçla tedavi süresinde küçük Yağız, 8 kilo vererek 29 kiloya düştü.

Aile, kendilerine bu süreçte destek olup, yasal mevzuatta da değişiklik yapılması için girişimlerde bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslanı Ankarada Ak Parti Genel Merkezinde ziyaret etti. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaaslan ile birlikte aileyi kabul ederek görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yağız Bekteyi bir süre sevip, oyuncak hediye etti.


Küçük Yağız'ın babası Sedat Bekte, Cumhurbaşkanı Erdoğanın kendilerini kabul ettiği çok mutlu olduklarını söyleyerek, Ben sanayide işçi olarak çalışıyorum. 1 kutu ilacın maliyetini bile karşılama gücüm yoktu. Ancak devletimiz daha sonra bizim sesimizi duydu. Gerekli düzenlemeler yapıldı ve oğlumun ilacı karşılanır hale getirildi. Biz de o dönem bizimle çok ilgilenen Çiğdem Hanımı ziyaret edip, teşekkür ettik. Ardından da Sayın Cumhurbaşkanımız da bizleri kabul etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Yaptıkları bu yasal düzenleme ile oğlum gibi Türkiyede aynı hastalık nedeniyle zor durumda olan tüm hastalara şifa oldular. Allah hepsinden razı olsun. Allah devletimizden razı olsun dedi.

.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑