KÜLTÜR/SANAT

Küçük yazarlar,‘’Kitap hayattır’’

8. Kocaeli Kitap Fuarı’nın 3. günü Kılavuz Gençlik Avlusunda ilk program minik yazarların oldu

17 Mayıs 2016 Saat: 11:27
Küçük yazarlar,‘’Kitap hayattır’’
Küçük yazarlar,‘’Kitap hayattır’’

İzmit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu öğrencilerinin katıldığı programda; Akçakoca Bilgievi yazarlık kulübü öğrencileri Ayşenur Günal, Elif Mertoğlu, Erva Tarı ve Efe Ünlütürk söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi sırasında oldukça heyecanlı oldukları gözlenen minik yazarlara en büyük desteği öğrenci arkadaşları alkışları ile verdi.

YAZDIKLARI KİTABIN ETKİSİNDE KALDILAR

Söyleşiye kendilerini tanıtarak başlayan minik yazarlar kitap yazmanın kendilerini geliştirdiğini ifade ederek hikâye yazmanın çeşitli zorlukları olduğunu yazılan hikâyede varılan noktaya göre bitirme süresinin de uzun ya da kısa olduğunu anlattılar. Söyleşiye katılan minik dinleyicilerden bol bol soru alan minik yazarlar, hikayedeki kahramanları hayal güçlerine bağlı olarak iyi ya da kötü betimlediklerini zaman zaman yazdıkları kitabın etkisinde kaldıklarını da ifade ettiler. Bu kadar küçük yaşta yazar olmalarının kendilerine özgüven kattığını ifade eden minik yazarlar, ‘’Kitap hayattır hayatımızın her alanında kitap olmalıdır’’ dediler.

RESİM VE ÖYKÜ DALINDA ÖDÜLLER VERİLDİ

Söyleşinin ardından İzmit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu öğrencileri arasında düzenlenen resim ve öykü dalında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada resim dalında dereceye giren öğrenciler şu şekilde oldu;  1. Melih Kapsız, 2. Azra Aygün 3. Yaren Çolak. Mansiyon ödüllerii ise Yasemin Tezcan, Fatma Sıla Uzun, Ayşenur Günal, Beratcan Çavaş, Zeynep Nisa Öztürk ve Hilal Aksan aldı. Öykü yarışmasında ise 1. Ömer Yalgın, 2. Elif Uzunoğlu, 3. Elif Mertoğlu oldu. Beren Çelik, Fatma Nur Cangöz, Ceylin Ergül, Bilal Temizel, Yasemin Tezcan, Erva Tarı ve Erda Sezaioğlu ise mansiyon dalında ödül kazandı.

KÜÇÜK ŞAİRLER GÖZ DOLDURDU

Kılavuz Gençlik Avlusunda günün 2. programı ise 4 Temmuz Şehit Hüseyin Gürdal İlkokulu öğrencilerinin sergilediği şiir dinletisi oldu. Toplam 11 öğrencinin şiir performansını sergilediği dinletide katılanlar duygu dolu anlar yaşadı. Program sonrasında tüm öğrencilerin hep bir ağızdan söylediği “Bu Vatan Kimin” şiiri ve Onuncu Yıl Marşı izleyenlerden büyük alkış aldı.

MİNİK YAZARLAR, “HAYALLERİMİZ VAR BİZİM”İ TANITTI

Şehit Ümit Balkan İlkokulu öğrencilerinin yazdığı “Hayallerimiz Var Bizim” hikaye kitabının minik yazarları okuyucularının karşısına çıktı. Hikaye kitaplarının tanıtımını öğretmenleri Ferhat Yüksel öncülüğünde yapan minik yazarlar Zilan Aslan, Sadık Enes Kutay, Melda Kılıçdoğan, Asya Şimşek ve Alper Zifir oldukça heyecanlıydılar. “Hayallerimiz Var Bizim” kitabının oluşum surecini anlatan minik yazarlar, bir şeyler yazmanın insanın ufkunu genişlettiğini ifade ederek bu sayede sosyal etkinliklere katılarak daha geniş hayaller kurmalarını sağladığını ifade ettiler. Hikaye kitabını yazarken öğretmenlerinden ve anne babalarından destek aldıklarını da belirten minik yazarlar, bu kitap sayesinde hayatlarında çok şeyler değiştiğini belittiler. Tanıtım konuşmalarının ardından minik yazarlar kitapları hakkında soru soran dinleyenlerine bol kitap okuyarak daha sonra onların da kitap yazmaları tavsiyesinde bulundu.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑