TURİZM

Kuoni'nin trend raporuna göre Türkiye kan kaybetti

Kuoni, tatilciler tarafından en çok tercih edilen destinasyonlara yönelik hazırladığı trend raporunu açıkladı. Japonya, Kenya ve Nambiya gidi destinasyonların 'yükselen yıldız' olarak tanımlandığı raporda, Fas ve Türkiye'

3 Şubat 2016 Saat: 18:46
Kuoni'nin trend raporuna göre Türkiye kan kaybetti
Kuoni'nin trend raporuna göre Türkiye kan kaybetti

Uluslararası seyahat firması Kuoni, yıllık destinasyon trend raporunu paylaştı. Rapora göre, Japonya, Kenya, Nambiya ve Myanmar listede hızla ivme kazanan destinasyonlar arasında yer aldı. Öte yandan, Maldivler, Tayland ve Sri Lanka tur operatörlerinin en yüksek satış rakamları kaydettiği destinasyonlar arasındaki yerlerini korumayı başardı. Ayrıca Kuoni'nin listesine 4 sene önce ilk 20'den giren Vietnam, bu sene 12. sıraya yükseldi. Bu hızlı yükselişi ülkeye olan direkt uçuşların ve yüksek kaliteye sahip konaklama merkezlerinin artmasına bağlayan yetkililer, Vietnam'ın 2016 sezonu içerisinde daha da üst sıralara çıkmasını beklediklerini belirtti.

"GLOBAL SEYAHAT MANZARASI DEĞİŞİYOR"

Öte taraftan, bir süredir terör olayları ve istikrarsızlıkla gündeme gelen Fas, Türkiye ve Mısır gibi destinasyonların listede gerilediği belirtilirken, ismi geçen bu 3 destinasyonun ilk 30'a bile giremediği gözlemlendi. Ayrıca raporda, döviz krizi yaşayan İsviçre'de rezervasyonların %25 oranında azaldığı belirtilirken, yatak sayısının yetersiz kaldığı Küba'da da taleplerin azaldığı ve ülkenin listedeki sıralamasının gerilediği belirtildi. ABD, Antigua ve Saint Lucia yükselişte olan diğer destinasyonlar olarak öne çıktı. Kuoni Genel Müdürü Derek Jones, rapor sonuçlarını değerlendirerek, "Bu yıl, global olarak seyahat manzarası değişiyor. Fiyat duyarlı plaj tatillerinin aksine, yeni yerler keşfetmeyi arzu ettkleri destinasyonlara dair bir özlem olduğunu görüyoruz."
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑