GÜNCEL

Kürtçe ağıtlarla uğurlandı

ŞIRNAKTAKİ saldırıda şehit olan polis memuru İbrahim Engin Adanada Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.

30 Ekim 2012 Saat: 09:47
Kürtçe ağıtlarla uğurlandı
Kürtçe ağıtlarla uğurlandı
Diyarbakır nüfusuna kayıtlı olan ve 3 kardeşi de kendisi gibi polis olan İbrahim Engin'in Toros Mahallesi'ndeki baba evine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Taziyeye gelen şehit yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Bu sırada baygınlık geçiren şehit yakınlarına 112 Acil Servis ekiplerince müdahale edildi. Şehidin geçen yıl yaşamını birleştirdiği Merve Engin, anne ve babasıyla birlikte bayram tatili için gittiği Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'nde acı haberi aldı. 
Şehit polis için Adana Sabancı Merkez Camisi'nde düzenlenen törene iki aylık hamile eşi Merve, annesi İmran, babası Mustafa Engin  kardeşleri, yakınları ve yüzlerce vatandaş katıldı.  
Merve Engin, eşinin şapkasını başına takarak, tabutuna sarılıp uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin tabutu önündeki resmini eline alıp selam duran Merve Engin, ''Ben de polis olacağım, aşkım. Sen cennete gittin, onlar ölecek. Ben de vatan uğruna şehit olacağım, aşkım'' diyerek ağıt yaktı. Kılınan namazın ardından şehit polis İbrahim Engin'in cenazesi  Kabasakal Mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑