SİYASET

“Kurtuluşun reçetesi sandıkta fren”

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Freni tutmayan Erdoğan'ı durdurmak için AKP'ye oy verenler de dahil olmak üzere halka görev düşüyor" dedi

17 Ekim 2013 Saat: 12:37
“Kurtuluşun reçetesi sandıkta fren”
“Kurtuluşun reçetesi sandıkta fren”

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Freni tutmayan Erdoğan'ı durdurmak için Akp'ye oy verenler de dahil olmak üzere halka görev düşüyor. Erdoğan'a freni sandıkta halk koyacak. 'Senden büyük millet var' denmeli. Aksi halde ülkemizi güney komşularımızın başına gelen felaketler, bölünmüşlükler bekliyor olacaktır" dedi.

Kurban Bayramı'nı Antalya'da geçiren Deniz Baykal, ilçe, belde ve köy gezilerine çıktı. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre Baykal, Antalya milletvekilleri; Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut ile birlikte Gündoğmuş, Akseki ve İbradı ilçelerini ziyaret etti. Akseki'nin Pınarbaşı köyünde vatandaşlarla bayramlaşan Baykal, önümüzdeki yerel seçimlere işaret ederek, "Milletvekilleri, bakanlar, belediye başkanları hata yapabilir. Seçilmişlerin hatası telafi edilebilir ama halk hata yaptı mı telafisi çok daha zordur." diye konuştu.
Türkiye'de 'gidişatı kaygı verici' olarak nitelendiren Baykal, "İşler hiç iyi değil. Türkiye, bugünlere kolay gelmedi. Ülkemiz çok zor şartlara direnerek bugünlere ulaştı. Bugünkü seviyeye ulaşmamızda Atatürk'ün anlayışı ve başarısı var. Bu başarının ardında onun bize kazandırdığı sosyal ve ekonomik yaşam, kadın – erkek eşitliği, laiklik bulunuyor. Dini ait olduğu yerde yaşatan, hayatın diğer alanlarına karışmamasını başaran laik anlayışla bugünkü seviyelere ulaşabildik. Türkiye, laiklikle olabildiğince güçlü duruma gelirken bunu başaramayanlar kendi ülkelerinde birbirlerinin boğazına sarıldı. Güneyimize bakanlar aradaki farkı rahatça görecektir." şeklinde konuştu.
Milli kimliğin korunmasının Türkiye'yi bütünlük içinde bugünlere getirdiğini kaydeden Baykal, "Bu kimlik, etnik yapının üzerindedir. Milli kimliğin içinde Lazı, Kürdü, Çerkezi vardır. Bunların hepsine birden Türk milleti denir. Milli kimlik bozulursa çok vahim sonuçlarla yüz yüze kalırız. Irak ve Suriye'deki bugünkü kaosun, acıların benzerini yaşarız." ifadesini kullandı.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, yargının iktidar tarafından bertaraf edildiğini ileri süren Baykal, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısının değiştirilmesinin adaletin kanallarının kapatılması anlamına geldiğini söyledi. Prusya Almanya'sında yaşanan bir olayı örnek veren Baykal, şöyle devam etti: "İmparator Frederick döneminde, bir takım güç sahipleri bir değirmeni köylünün elinden almaya çalışıyor. Değirmeni satmak istemeyen köylüyü imparatoru devreye sokup çok ucuza istimlak ettirmekle tehdit ediyorlar. Köylü bunun üzerine, 'Ben de Berlin'e giderim. Hakimlere şikayet ederim. Berlin'de hakimler var' diyor. Dediğini de yapıp değirmenini kurtarıyor. Bugünkü koşullarda Türkiye'de iktidara karşı adalete sığınabilinir mi? Türkiye'de benzeri hak aranabilir mi? 'Ankara'da hakimler var' denilebilir mi? Recep Tayyip Erdoğan'ın atamasında imzası olduğu Genel Kurmay Başkanına nasıl, 'Sen gündüzleri orduyu, geceleri de terör örgütünü yönetmişsin' denilebiliyor?"
"MENDERES, ÖZAL VE DEMİREL'İN SAHİP ÇIKTIĞINA ERDOĞAN SAHİP ÇIKMIYOR"
Atatürk'ün kurduğu laik ve demokratik cumhuriyet modeline, Adnan Menderes,Süleyman Demirel ve Turgut Özal'ın sahip çıktığını söyleyen Baykal, "Onlarla aynı anlayışı taşıdığını iddia eden Recep Tayyip Erdoğan, bu modelin iktidara getirdiği bir siyasetçi olmasına rağmen sahip çıkmıyor. Tam tersine Atatürk'ün kurduğu modelden kin ve nefret duyuyor. Erdoğan, milletin bir bölümü diğerine düşmanmış gibi üslup kullanıyor." dedi.
"ÜLKEYİ UÇURUMDAN KURTARMANIN YOLU SANDIKTA FREN"
Baykal, Türkiye'nin gidişatının hiç iyi olmadığını, ülkenin Akp iktidarı ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından hızla uçuruma sürüklendiğini savundu. Ülkeyi uçurumdan kurtarmak için herkese görev düştüğünü belirten Baykal, "Freni tutmayan Erdoğan'ı durdurmak için Akp'ye oy verenler de dahil olmak üzere halka görev düşüyor. Erdoğan'a freni sandıkta halk koyacak. 'Senden büyük millet var' denmeli. Aksi halde ülkemizi güney komşularımızın başına gelen felaketler, bölünmüşlükler bekliyor olacaktır” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑