KÜLTÜR/SANAT

Kurukahveci Mehmet Efendi desteği ile gerçekleştirilen Kahve Konserleri kaldığı yerden devam ediyor:

Süreyya Operası Kahve Konserleri’nin yeni konuğu Hasan Niyazi Tura şefliğindeki İstanbul Oda Orkestrası olacak

1 Kasım 2022 Saat: 10:07
Kurukahveci Mehmet Efendi desteği ile gerçekleştirilen Kahve Konserleri kaldığı yerden devam ediyor:
Kurukahveci Mehmet Efendi desteği ile gerçekleştirilen Kahve Konserleri kaldığı yerden devam ediyor:

 Her pazar günü müzikseverleri oda müziği ve klasik müzik ile buluşturan Süreyya Operası Kahve konserleri, yeni sezonuna merhaba dedi. Geçtiğimiz sezon sahnesinde İstanbul Oda Orkestrası ve Trakya Ensemble’ın yanı sıra, Cem Babacan, Nil Kocamangil, Menevşe Aydoğdu ve Alp Güngördü gibi önemli isimleri ağırlayan Kahve Konserleri, yaz aylarında konserlere ara vermişti.

Folklorik esintiler ve bir dünya prömiyeri

Sanatı farklı platformlarda desteklemeye çalışan Kurukahveci Mehmet Efendi sponsorluğunda hayata geçen Kahve Konserleri, yeni sezonunda da birbirinden değerli müzisyenleri ağırlamaya devam edecek. 9 Ekim’de Roberto Issoglio’nun piyano resitali ile başlayan yeni sezon, 6 Kasım’da Hasan Niyazi Tura’nın şefliğindeki İstanbul Oda Orkestrası konseri ile devam edecek.

6 Kasım konserinde Avustralyalı besteci John Carmichael’in en bilinen eseri “4 El Piyano ve Yaylı Orkestra için Folklorik Konçerto”sunun yanısıra İstanbul Oda Orkestrası yaşayan bestecilerimiz Yalçın Tura ve Hasan Uçarsu’nun eserlerine de yer veriyor. Yaşayan en duayen bestecilerimizden biri olan Yalçın Tura sayısız film müziklerine ve Keşanlı Ali Destanı gibi önemli eserlere imza atmış. Bu konserde onun ‘Enginlerden Yücelerden’ isimli eseri ile Eleji isimli eserinin dünyada ilk seslendirilişi yapılacak. Aynı zamanda Mimar Sinan operasının bestecisi Hasan Uçarsu’nun Lamento isimli eseri de programda yer alacak. Orkestranın bu açılış konserinde orkestraya, müzikal yeteneğin ve düo uyumunun en iyi örneklerinden biri olan Carles Lama ve Sofia Cabruja Piyano İkilisi solist olarak eşlik edecek.

Cihat Aşkın, Burak Bilgili ve Hakan Şensoy kılavuzluğunda ve Kurukahveci Mehmet Efendi desteği ile hayata geçirilen Kahve Konserleri’nde özellikle genç müzisyenlere yer veriliyor. Keman virtüözü ve besteci Cihat Aşkın kahve kültürü ve sanatın buluşmasıyla hayat bulan etkinlikle ilgili olarak, “Kahve kültürü sadece ülkemizde değil tüm dünyada sanat ve kültürel birikimi bir araya getirir. Kahve masasının etrafında toplanan sanatçılar fikirsel açıdan zenginleştirdikleri dünyalarını ürün olarak topluma sunarlar. Kahve içme anı insanlar için mutlu bir andır” ifadelerini kullanarak projenin kültürel önemine vurgu yaptı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑