TURİZM

Kuşadası’nda Denizden Turist Akını

Kuşadası’na deniz yoluyla bir günde altı fartklı gemiyle 10 bin turist giriş yaptı.

29 Haziran 2014 Saat: 00:24
Kuşadası’nda Denizden Turist Akını
Kuşadası’nda Denizden Turist Akını

Kuşadası’na deniz yoluyla bir günde altı fartklı gemiyle 10 bin turist giriş yaptı.

Kruvaziyerin başkenti Kuşadası Ege Ports Yolcu Limanına sabah saatlerinde yanaşan Dawn Princess, Serenade Of The Seas, Wind Star, Azamara Quest Seaborn Sojourn ve Panaroma II yolcu gemileri ile 10 bin yolcu ve 4700 mürettebat giriş yaptı. 1 Ocak 2014 tarihinden bugüne kadar toplam 144 yolcu gemisi ve 150 feribot ile yaklaşık 200 bin turistin giriş yaptı. Kuşadası’na 2014 yılı sonuna kadar 525 yolcu gemisi 484 feribot ile yaklaşık 700 bin yolcunun giriş yapması bekleniyor.

Ege Ports Genel Müdürü Aziz Güngör yolcu trafiğinin geçmiş sezonlara göre daha düşük başladığını ancak Haziran ayı itibari ile trafiğin yükselişe geçtiğini belirterek, “ Kuşadası Yolcu Limanımız yapılan yatırımlar ile son 11 yılda yolcu ve gemi trafiğini yüzde 110 artırmıştır. Türkiye’nin kruvaziyer Başkenti olan limanımız gelecek yıllarda yapılacak 3. İskele ile yıllık yolcu sayısını 1 milyon turist olarak belirlemiştir” dedi

Sabah saatlerinde yanaşan gemilerden inen kruvaizyer yolcuların bir kısmı Efes Meryem Ana turuna çıkarken bir kısımıda şehir merkezine giriş yaptı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑