TURİZM

Kuşadası’nda işler yolunda

Kruvaziyer turizminin başkenti Kuşadası hız kesmiyor

23 Mayıs 2016 Saat: 16:53
Kuşadası’nda işler yolunda
Kuşadası’nda işler yolunda

Dünyanın En güvenli Limanı olarak tescil edilen Ege Ports, cruise gemilerinin tercihi olmaya devam ediyor. Kuşadası Ege Ports Yolcu Limanı, 2016 yılında Carnival Cruise Lines gemilerini ağırlayacak. Carnival Cruise Lines’ın en yeni en lüks gemileri arasında yer alan Carnival Vista ise Kuşadası’na ilk seferini gerçekleştirdi. Carnival Vista, 2016’da gerçekleştireceği 10 sefer ile yaklaşık 55 bin kruvaziyer turisti Kuşadası’na getirecek.

Kruvaziyer turizmin en önemli küresel markalarından Carnival Cruise Lines’a ait en yeni gemilerden Carnival Vista, sabah saatlerinde Kuşadası Ege Ports yolcu limanına yanaştı. Carnival Vista kruvaziyer gemisinin, yaklaşık 4 bin yolcu ve 1500 mürettebat ile Kuşadası’na gerçekleştirdiği ilk sefer, esnafın da yüzünü güldürdü. Sezon sonuna kadar 9 kez daha Kuşadası’na yanaşarak toplam 10 sefer yapacak olan Carnival Vista, donanımıyla da denizlerdeki en lüks kruvaziyer gemileri arasında yer alıyor. Carnival Vista’nın yapacağı seferlerle yaklaşık 55 bin turisti Kuşadası’na getirmesi bekleniyor.

Son dönem de yaşanan sıcak gelişmelerle birlikte İstanbul ve İzmir limanlarındaki sefer iptallerine karşın, Türkiye’de kruvaziyer turizmin başkenti Kuşadası Ege Ports yolcu limanı ise yeni seferlerle hizmetlerine devam ediyor.

Ege Ports Yolcu Limanı’nın dünyanın sayılı limanlarından biri olarak kendini bir kez daha ispatladığını belirten Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, “Ülke genelinde yaşanan üzücü gelişmelerle birlikte turizm sektörü de, rezervasyon iptalleri ile sıkıntılı bir sürece girmiştir. Kuşadası turizminin can damarı yolcu limanıdır. Olaylar sonrası genel tabloda yaşanan sefer iptalleri sonrasın Ege Ports, farklılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Carnival grubunun en yeni gemilerinden biri olan Carnival Vista’nın Kuşadası’nı tercih etmesi, gerek limanımızın güvenlik konusundaki yeterliliğini, gerekse hizmet kalitesini ortaya koymuştur. Gelen misafir gemimiz en iyi şekilde ağırlanmıştır. Gelen turistlerimiz güven içinde turistik turlarını tamamlamış, şehir merkezinde keyifli ve renkli bir gün geçirmişleridir” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑