DÜNYA

Kuzey Kore'nin füze rampaları hareketlendi

Kuzey Kore'nin ABD ve bölgedeki müttefiklerini tehdit ettiği bir dönemde Japonya'dan bir yetkili, Komünist yönetimin füze rampalarını hareketlendirdiğini söyledi. Japonya Başbakanı Şinzo Abe de her türlü tedbiri almaya çalışt

11 Nisan 2013 Saat: 13:33
Kuzey Kore'nin füze rampaları hareketlendi
Kuzey Kore'nin füze rampaları hareketlendi
Pyongyang yönetiminin, füzelerini doğu kıyılarına kaydırdığına yönelik haberlerin ardından füze rampalarının 'hedef alır' pozisyona getirildiği bildirildi. Japon bir yetkili, uydulardan elde ettikleri görüntülerin bu yönde olduğunu belirtti. Ancak yetkili, Pyongyang'un komşularını kandırmak için de böyle bir adım atmış olabileceğinin altını çizdi. Yetkili, "Füzelerin ne zaman, nereden ve hangi yöne fırlatılacağını bilmek zor." diye konuştu. Savunma Bakanı İtsunori Onodera da Kuzey Kore'deki hareketlilikle ilgili bilgi toplamaya devam ettiklerini bildirdi. Onodera, Kuzey Kore'nin birden fazla fırlatması halinde bunu engelleyebilecek güçte olduklarını söyledi.

PATRİOT'LAR YERLEŞTİRİLDİ


Hükümet sözcüsü Yoshihide Suga da Kuzey Kore'de bir hareketlilik olduğunu belirtmesine rağmen ayrıntılı bilgi vermekten kaçındı. Sözcü, Japonların güvenliği için her türlü adımı atmaya çalıştıklarını söyledi. Başbakan Abe de gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümetin her türlü önlemi almaya çalıştığını kaydetti. Savunma Bakanı Onodera, Kuzey Kore'deki hareketlilikle ilgili bilgi toplamaya devam ettiklerini bildirdi.

Japon hükümeti, olası bir saldırıya karşı önlemlerini alıyordu. Japonya ile Kore yarımadasındaki denize Aegis tipi gemiler yerleştiren hükümet, 30 milyon kadar kişinin yaşadığı başkenti korumak için de Patriot tipi füzelerden konuşlandırdı. Ayrıca ülkenin güneyindeki Okinava'ya da bu füzelerden yerleştirildi.

JAPONYA'NIN 250 BİN KİŞİLİK ASKERİ BİR GÜCÜ VAR


2. Dünya Savaşı'ndan sonra ordusu dağıtılan Japonya, 250 bin kişilik Özgüvenlik Gücü'ne sahip. Japonya, 143 askeri gemi ve 420 savaş uçağı bulunduruyor. Özgüvenlik Gücü için yılda 50 milyar dolar harcanıyor. Bu askeri güç, teknoloji açısından ileri bir seviyede. Ayrıca Japonya genelinde 50 kadar ABD üssü ve 47 bin kadar ABD askeri konulanmış durumda. Japonya'nın dört ayrı bölgesinde 16 tane Patriot füzeler sistemi yer alırken, ABD güçlerinin de Okinava'da 24 sisteme sahip.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑