KKTC

Lefkoşa Belediye Başkanlığı için son adaylık tarihi 1 Mart!

Yüksek Seçim Kurulu, 7 Nisan’da yapılacak Lefkoşa Türk KKTC-Belediyesi Başkanlığı ve Meclis Üyeliği Ara Seçimi için adaylık başvurularının, 1 Mart günü,mesai bitimine kadar Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu’na yapılması gerektiğini d

22 Şubat 2013 Saat: 15:53
Lefkoşa Belediye Başkanlığı için son adaylık tarihi 1 Mart!
Lefkoşa Belediye Başkanlığı için son adaylık tarihi 1 Mart!
Yüksek Seçim Kurulu’nun 4 numaralı duyurusunda, siyasal partilerden aday gösterilenlerin  başvuruları sırasında, Anayasa ile Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın adaylık için aradığı koşul ve niteliklere haiz olduklarına, partiden aday gösterilmeyi kabul ettiklerine ilişkin beyanları, polis karakter belgesi; en az 3 yıldan beridir daimi ikametgahın KKTC’de olduğunu gösteren muhtar belgesi, kimlik kartı veya fotokopi, yurt ödevini yaptığını veya muaf tutulduğunu gösteren belge veya fotokopiyi Kurul’a sunmaları gerektiği kaydedildi.
Bağımsız adaylar ise, Anayasa ve yasanın adaylık için aradığı koşul ve niteliklere haiz olduklarını belirten bir yazı veya Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu’ndan temin edilecek bir form ile başvurularını yapabilecekler.
Duyuruda, başvuruda eksik belge sunulması halinde, adayın seçilmesi durumunda seçimi kazanmasının dikkate alınmayabileceği vurgulanarak,  “siyasal partilerin ve bağımsız adayların başvurularında, özellikle Anayasanın seçme, halkoylamasına katılma ve seçilme hakkını düzenleyen 68. maddesini; değiştirilmiş şekliyle 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın seçilebilme niteliklerini düzenleyen 9. ve adaylık için başvurmayı düzenleyen 58. maddelerini dikkate almaları gerekmektedir” uyarısında bulunuldu.
Adayların, 1 Mart Cuma günü Bayrak Radyosu’nda 18.30’daki haber bülteninin ardından geçici olarak ilan edilecekleri kaydedildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑