GÜNCEL

Lice'de yol eylemine müdahale: 1 ölü, 2 yaralı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde karakol inşaatını protesto eden gruplara güvenlik görevlilerinin müdahalesi sırasında silahla vurulan 24 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti. Yerel kaynaklar ölü sayısının daha fazla olduğunu belirt

7 Haziran 2014 Saat: 21:36
Lice'de yol eylemine müdahale: 1 ölü, 2 yaralı
Lice'de yol eylemine müdahale: 1 ölü, 2 yaralı

Diyarbakır 'ın Lice ilçesinde karakol inşaatını protestoeden ve şehirler arası karayolunu ulaşıma kapatan göstericilere güvenlikgörevlilerinin müdahalesi sırasında silahla vurulan bir kişi askeri helikopterle kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Bazı yerel kaynaklar, göstericilerin üzerine ateş açıldığını ölü sayısının daha fazla olduğunu belirtirken, HDP Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan da olaylarda 1'i kadın 2 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. 

Lice’de karakol ve baraj inşaatına karşı yaklaşık 15 gündür eylemde olan gruplara polis ve askeri birlikler bir süredir müdahale ederek ulaşıma kapatılan yolları açıyor, daha sonra göstericiler tekrar yol kapatma eylemi yapıyordu. Bugünkü müdahale sırasında ateşli silahla yaralanan, Ramazan Baran isimli 24 yaşındaki genç, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 

Ancak HDP Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan, çıkan olaylarda 1'i kadın 2 kişinin hayatını kaybettiğini, ölen bir kişinin halen bölgede bulunduğunu söyledi. 

Doğan Haber Ajansı ise Lice'de yaşanan olaylarda bir gencin ölümünün yanı sıra 1 asker ile 1 kadının da yaralanarak hastanelerde tedavi altına alındığını duyurdu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑