SİYASET

Liderlerden birlik pozu! Hükümet-muhalefet bir araya geldi

Samsun'da düzenlenen 19 Mayıs kutlamalarında liderler hep birlikte fotoğraf çekildi.

20 Mayıs 2019 Saat: 09:35
Liderlerden birlik pozu! Hükümet-muhalefet bir araya geldi
Liderlerden birlik pozu! Hükümet-muhalefet bir araya geldi

19 Mayıs'ın 100 yıl dönümünde sık sık tartışmalarla gündeme gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Samsun'da aynı karede poz verdi.

100. YIL RUHU HATIRLATILDI

Samsun'da düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına binlerce vatandaş katıldı. Kutlamalarda, Türk milleti ve devletinin birlik ve beraberliği vurgusu yapıldı. Samsun'da düzenlenen etkinlik ve kutlamalarda kurtuluş ruhu 100 yıl sonra tekrar hatırlandı.

BİRLİKTEYİZ POZU

19 Mayıs'ın 100 yıl kutlamalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, DSP Lideri Önder Aksakal, Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek ve Anavatan Partisi Lideri İbrahim Çelebi hep birlikte fotoğraf çektirdi.

ERDOĞAN: BİZİM DEVLETİMİZ HEP TEKTİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun Tütün İskelesi meydanında düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıl Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

'Bizler kökü tarihin yıllarca derinliklerine ulaşan bir millet ve devletiz. Gazi Mustafa Kemal, 1 asır önce bugün Osmanlı'nın en parlak subayı olarak Samsun'a ayak bastı. İsmi, bayrağı, coğrafyası değişmiş olsa da bizim devletimiz hep tektir.

Osmanlı, Balkanlar'dan çekilirken tarihin gelmiş geçmiş en büyük soykırımı bizlere milletimize uygulandı.

"BU TÜR YILDÖNÜMLERİ ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ"

Çanakkale zaferimizin 100. yılını da muhteşem bir şekilde kutladık. Bu yıldönümleri ülkemiz için gelecek hedeflerimizi tekrar gözden geçirme vesilesidir. Samsun'a çıkışla başlayan, Amasya Genelgesi, Sivas Kongresi ve Erzurum Kongreleri ile coşkulu bir şekilde anacağız. 23 Nisan'ın 100. yılında TBMM'de muhasebemizi yapacağız. Meclis'te alınan bazı kararları enine boyuna konuşacağız. Türkiye'yi darbeler, krizler, kutuplaşmalar ve boş işler ile tarihinden medeniyetinden ayrı bırakma çabalarını değerlendireceğiz.

Cumhuriyet tarihinin engüçlü ve iddialı projelerini demokrasi ve kalkınma hedeflerini 2023 vizyonumuz kılavuzumuz oldu. Son yıllarda peş peşe yaşadığımız badireler, enerji ve öz kaynaklarımızı yöneltmemiz nedeniyle bizi yavaşlattığı bir gerçektir. Her türlü badire ve engellere rağmen 2023 hedeflerimize sıkı sıkıya bağlıyız.' dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑