KÜLTÜR/SANAT

Liselilerin sergi coşkusu

Güzel Sanatlar Lisesi'nin 16’ncı Yılsonu sergisi büyük beğeni topladı

2 Haziran 2016 Saat: 16:14
Liselilerin sergi coşkusu
Liselilerin sergi coşkusu

Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü öğrencilerinin oluşturduğu sergi geçtiğimiz İzmit Tren Garı Sanat Galerisi’nde açıldı

Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi 9, 10, 11 ve 12. sınıf resim bölümü öğrencileri 2015-2016 Eğitim-Öğretim Dönemi boyunca yaptıkları çalışmalardan oluşan 16’ncı Yılsonu resim sergisini geçtiğimiz akşam İzmit Tren Garı Sanat Galerisi’nde açtı. Aralarında iki boyutlu resimler, üç boyutlu heykeller değişik tekniklerle yapılmış 90 tablo, üç boyutlu büst çalışmaları, desen, karakalem guaj boya ve sulu boya çalışmalarının yer aldığı sergi İzmitlilerin beğenisine sunuldu. Sergi açılış törenine İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammed Öztürk, Okul Müdürü Hüseyin Aydemir, Resim Öğretmeni Besim Özdemir ve emeği geçen öğretmenler, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

ZAMBURKAN’DAN TEŞEKKÜR

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, “Sanata önem vererek katılım sağladığınız için teşekkür ediyorum. Sanata değer vermeyen milletler çağdaş ve uygar millet olamazlar. Almanya savaşan çıktığı zaman ilk olarak kütüphanelerine, tiyatrosuna, resmine, heykeline sahip çıkmıştır. Sanat, göreceli bir kavram. Sanatçı yetiştirmek de hocalarımızın işi. Eğer öğrencilerini yetiştirmiş ve o öğrenciler de ustasını geçmişse artık onlar da sanatçı olmuşlardır. Herkesi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

“MUTLU İNSAN MUTLU TOPLUM”

Zanburkan’ın ardından Okul Müdürü Hüseyin Aydemir ise, “Açıldığı günden bugüne, öğrencilere doğru yönlendirme yapılarak yetenekli gençlerin yetişmesine vesile olan bu okul, bundan sonra da yetenekli gençlerin yetişmesinde öncü olacaktır. Ülkemizin ve geleceğimizin, ihtiyacı olan sanatçı adayları yetiştirerek, mutlu insan mutlu toplum oluşturmanın onurunu ve gururunu yaşatacaktır. Bugün burada yer alan sergimizde emeği geçen Bölüm Başkanı Emine Sözer’e, resim öğretmenlerimizden Besim Özdemir’e, Malik Doğan, Hayrettin Şen, Birgül Taşören, Sibel Talas, Mahbup Aldağ’a ayrıca okul yönetimine teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Sonrasında sergi, İzmitlilerin beğenisine sunuldu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑