MODA

Makyajın yaz sıcaklığını yansıtmalı

Yaz renkleri makyajda da harikalar yaratıyor. Yeter ki doğru dokunuşlarla güzelliğinize vurgu yapabilin, hangi rengi ne ile kombinleyeceğinizi bilin. İşte dört farklı makyaj önerisi:

1 Eylül 2012 Saat: 14:04
Makyajın yaz sıcaklığını yansıtmalı
Makyajın yaz sıcaklığını yansıtmalı

Fondöten uygulayarak ilk adımı atın. Yanaklarınıza parmaklarınızla ışıltı veren krem allık uygulayın. Far fırçasıyla, önce açık renk farınızı kaş altına ve göz üstüne uygulayın. Koyu renk farı, minik dokunuşlarla gözünüzün kenarından içe doğru sürün. Eyeliner'ı dıştan içe doğru sürün. Göz altınıza uygularken göz kapağınızdan eyeliner'le göz kenarında buluşmasını sağlayın. Dudaklarınıza açık renk bir ruju fırça yardımıyla uygulayın.

Şeftali tonlarıyla masumiyet

İhtiyacınız olan en önemli malzemeler turuncu renkte far ve allık. Far fırçasıyla gözünüzün üzerini göz kapaklarınıza doğru sağa sola hareketlerle boyayın. Daha ince bir fırçayla alt kirpiklerinize aynı farı sürün. Şeftali tonlarındaki rujunuzu, sadece dudaklarınızın ortasına minik dokunuşlarla uygulayın.

Islak görüntü ile seksilik

Gözlerinize ilk olarak toprak tonlarında farı dıştan içe doğru hareketlerle sürün. Füme renkteki farınızı sadece göz kapaklarınıza uygulayın. Göz altlarınıza önce ince uçlu far fırçasıyla kahverengi far, daha sonra da siyah göz kalemi sürün. Dudaklarınıza, dudak rengi mat bir ruj sürün ve makyajınızda odak noktasını sadece gözlerinize verin.

Elma şekeri

Su bazlı, ten renginize uygun bir fondötenle işe başlayın. Göz altlarınızı kapatıcı yardımıyla pürüzsüz bir hale getirin. Açık renk farla cildinizdeki uyumun devamını sağlayın. Rimelinizi uyguladıktan sonra dudaklara geçin. Kırmızı rujunuzu fırça yardımıyla uygulayın; önce dudak çerçevenizi doldurun, daha sonra ortadan dışa doğru hareketlerle çerçevenin içini doldurun. Rujunuzun üzerine dudak parlatıcısı sürerek cam gibi bir görüntü elde edin.

Toz pudrayı ponponla sürmeli

Pudra, makyajın vazgeçilmezidir. Teni matlaştırır, bütünlüğü sağlar ve fondöteni sabitler. Toz pudra kullanıyorsanız uygulama için pudra ponponu tercih edin. (Ponpon yoksa, pamuk pedin arasını açıp biraz toz pudra koyarak geçici bir ponpon yapabilirsiniz.) Pudrayı hafif vuruşlarla, tüm yüzünüze uygulayın. Daha sonra, büyük bir fırçayla fazlalıkları alın. Kompakt pudra için fırça kullanmak en uygunudur.

Postişler saç derisine zarar veriyor

KADINLARIN saçlarını güzelleştirmek ve uzun göstermek uğruna taktıkları portişler uzun süre kullanıldığında saça zarar veriyor. Saç uzmanları, bu durumun kadınların kellik ve saç kıran gibi saç sorunlarından şikayetçi olmasına yol açtığını belirtti. Saçlarını uzatmak için postiş kullananların genelde daha iyi görünmeyi ve hissetmeyi beklediklerini, ancak bunun hüsranla sonuçlandığını, postiş kullanan bazı kadınlarda gözle görülür saç kaybı olmasa da, saç derisine yakından bakıldığında sorunun görülebileceği belirtiliyor.

Takılara kelebek dokunuşu

ÖzgürlüĞün en sevimli, en renkli, en zarif simgelerinden biri olan kelebek, güzelliğini mücevher ile tamamlamak isteyenler için özel bir tasarımla yeniden hayat buluyor. Tekin Seyrekoğlu'nun 14 ayar sarı altın kullanılarak hazırlanan set; kolye, küpe ve yüzükten oluşuyor. Tasarımda; beyaz swarovski taşlar, sarı altın ve el işçiliği ile hazırlanan kafesle bütünleniyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑