SİYASET

Mal varlığınızı açıklayın

Kendi mal varlığını alın teriyle kazandığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, diğer siyasi liderlere "Varlığınızı alın teriyle kazandıysanız siz de açıklayın" diye seslendi

5 Mart 2014 Saat: 14:22
Mal varlığınızı açıklayın
Mal varlığınızı açıklayın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim mitinglerine bugün Rize ile devam etti.

CHP Lideri'nin gündeminde yine yolsuzluk iddiaları vardı. Kendi mal varlığını alınteriyle kazandığını anlatan Kılıçdaroğlu, diğer siyasi liderlere "Varlığınızı alınteriyle kazandıysanız siz de açıklayın" diye seslendi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

''Ben demokrasiye inanan birisiyim. Artık Türkiye'de güneş balçıkla sıvanmıyor. Türkiye'de gerçekler ortaya çıktı. Buradan sesleniyorum siyasete atıldığım gün bütün mal varlığımı internet sitesine koydum. O mal varlığı alın teriyle kazandığım mal varlığıydı. Türkiye'de isterim ki alınterinin değeri her zaman yerini bulsun. Diğer siyasilere söylüyorum mal varlığını alınteriyle kazandıysanız siz de açıklayın korkmayın.

Her taraftan para fışkırdığını biliyorsunuz. Vatan evlatları hapiste. İnsanda vicdan olur biraz. Hırsızlar serbest aman ceplerinize dikkat edin bir başçalanın eli olabilir ceplerinizde. Ülkede temiz ve güzel bir siyaseti egemen kılacağız. Alınan her kuruş verginin hesabını bu millete vereceğiz. Ben bunu yapacağım ve bu millette görecek. Bütün kadınlardan ricam Rize belediye başkan adayımızı başkanlık koltuğuna oturtun. Kadın eli değen her yer güzel olur. Sizin dertlerinizle ilgilenecek. O aynı zamanda bir anne neyin ne olduğunu çok iyi bilir. Bir evde tencere kaynamıyorsa o evde sorun vardır.

Nasıl oluyor da 12 yıldır iktidardasın senin çoluk çocuğun iş güç sahibi oldu, Bakkal Mehmet efendinin çoğu niye işsiz? Bunu soracağız demokratik yollardan. Hanımların çocuklarını güler yüzle okula gönderdiği bir Türkiye, işsizliğin yoksulluğun olmadığı bir Türkiye. Eskiden çay üreticisi çayını satardı düğün derneğini yapardı. Şimdi Rize huzur içinde değil Türkiye huzur içinde değil. Bu ülke güçlü bir ülkedir hiç şüphe etmeyin. Biz yedi düvele karşı mücadele ettiysek bu ülkeyi soyanlara karşıda mücadele edeceğiz ve başarıya ulaşacağız.

Edirne'de Kırkpınar güreşlerine katıldım Türk bayrağı geçerken hepimiz ayağa kalkarız. Büyük bir bayrak geçiyor ben de dahil herkes ayakta 4 Adalet ve Kalkınma Partili bakan ayağa kalkmadı. Eğer siz bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır diyorsanız o bayrakların önünde ayağa kalkmayan bakanlar hala orada oturuyorsa onlara oy vermeyeceğiz. Siyasette farklı düşünebilir ama kul hakkı yememek gibi, ülkeyi sevmek gibi, çocuklarımızı sevmek gibi ortak paydalarımız olmalı.''

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑