SİYASET

Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Tunç Soyer göreve hazır

CHP'li 3 büyükşehrin belediye başkanları Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Tunç Soyer, görevlerinin, kendilerine verilen desteği genel seçimlere taşımak olduğunu söyledi.

29 Mayıs 2022 Saat: 10:14
Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Tunç Soyer göreve hazır
Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Tunç Soyer göreve hazır

CHP'li belediyeler Van'daki Çalıştay'da bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Van'da düzenlenen Belediye Başkanları Çalıştayı'nda bir konuşma yaparak iktidarın, muhalif belediyeleri çalıştırmamak için sahte suçlarla belediyelerin üzerine gittiğini ifade etti.

"BELEDİYELERİMİZİN HİZMETİNE MANİ OLAMAYACAKLAR"

CHP'li Torun, "Ne yaparsa yapsınlar, belediyelerimizin vatandaşa hizmetine mani olamadılar ve bundan sonra da olamayacaklar" dedi.

"ÇANKAYA SİZİ BEKLİYOR GENEL BAŞKANIM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da çağrıda bulunan Seyit Torun, "Ülkemiz için bir yola çıktınız. Beldesinden büyükşehrine kadar, tüm belediye başkanlarımızla birlikte yanınızdayız. Yolunuz yolumuzdur ve bu yol, umudun yoludur. Ülkesini terk edip kaçmaya niyet eden bir iktidar varsa, ‘Bu devleti birlikte ayağa kaldıracağız’ diyen bir lider var. Çankaya sizi bekliyor Genel Başkanım" şeklinde konuştu.

"BİZE KATILIN" ÇAĞRISI

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, CHP'li Torun’un konuşmasının ardından kapalı oturuma geçen belediye başkanlarına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Maltepe mitinginde yaptığı "Bize katılın" çağrısı dağıtıldı. Öte yandan gerçekleştirilen kapalı oturumda CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Muharrem Erkek, Onursal Adıgüzel ve Seyit Torun, genel merkezin genel seçime hazırlıklarına dair bilgi paylaşımı yaptı. 

"GÖREVİMİZ, BİZE VERİLEN DESTEĞİ GENEL SEÇİMLERE TAŞIMAK"

Son olarak ise belediye başkanlarının seçime dair fikirlerine başvuruldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de kapalı oturumda yaptıkları sunumlarda "seçim hazırlıklarına ilişkin değerlendirmelerini ve önerilerini paylaştıkları" belirtildi. İddiaya göre üç büyükşehrin başkanı, yaptıkları sunumlarda "Görevimiz, bize verilen desteği genel seçimlere taşımak" vurgusu yaptı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑