GÜNCEL

Mardin'de jandarma karakoluna bomba yüklü araçla saldırı

Mardin’in Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı’na PKK’lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 1 TIR sürücüsü öldü, 3’ü asker aralarında çocukların da bulunduğu toplam 12 kişi yaralandı.

23 Haziran 2016 Saat: 23:15
Mardin'de jandarma karakoluna bomba yüklü araçla saldırı
Mardin'de jandarma karakoluna bomba yüklü araçla saldırı

PKK’lı teröristlerin Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı’na bomba yüklü aracı komutanlık önünde uzaktan kumanda ile patlatarak düzenlediği saldırının detayları ortaya çıkıyor. Patlama sırasında yoldan geçen ve hayatını kaybeden TIR sürücüsünün Şanlıurfanüfusuna kayıtlı 39 yaşındaki Halil İbrahim Sevimli olduğu belirlendi. 

Saldırıda yaralanan ve aralarında 2 yaşındaki çocukların da bulunduğu 3’ü asker 12 kişinin tedavileri ise Ömerli ve Mardin Devlet Hastanesi’nde sürüyor. Ömerli’de ilk müdahaleleri yapılan 6 yaralı ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. PKK’lıların tahrip gücü yüksek patlayıcıyı koyduğu aracın şiddetli patlamasında yaklaşık 500 metre mesafedeki binaların camlarının kırıldığı ve bazı binalarda ise hafif hasar meydana geldiği belirtildi. Aracın patlatıldığı noktada ise büyük bir çukur meydana gelirken, İlçe Jandarma Komutanlığı binasında da hasar yaşandığı öğrenildi.

TERÖRİSTLER ÇEMBERE ALINDI

Mardin'in Ömerli ilçesinde 2 sivilin hayatını kaybettiği, 3'ü asker 12 kişinin yaralandığı bombalı saldırı sonrası bölgede operasyon başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Ömerli ilçesinde bombalı saldırının ardından bölgeye sevk edilen çok sayıda asker, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlattı. Çatışmanın yaşandığı bölgede teröristleri çembere aldığı öğrenildi. (İHA)

ALINAN ÖNLEMLER ETKİLİ OLDU

Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı binası önüne daha önceden olası saldırıya karşı geniş güvenlik önlemleri alındığı ve binanın önünün beton bloklarla kapatıldığı belirtildi. Beton bloklar nedeniyle patlatılan aracın komutanlık binasında az hasara neden olduğu öğrenildi. Saldırının ardından kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için kapsamlı operasyon başlatıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑