GÜNCEL

Marmara Adası'nda 'Vakıf Arazisini Peşkeş' İddiası

BALIKESİR İl Genel Meclisinin CHPli üyesi İsmet Koçyiğit, Balıkesirin Marmara Adasında, içinde tarihi ve doğal SİT alanının, Cami-i Şerif Vakfına...

26 Temmuz 2012 Saat: 18:22
Marmara Adası'nda 'Vakıf Arazisini Peşkeş' İddiası
Marmara Adası'nda 'Vakıf Arazisini Peşkeş' İddiası

BALIKESİR İl Genel Meclisi'nin CHP'li üyesi İsmet Koçyiğit, Balıkesir'in Marmara Adası'nda, içinde tarihi ve doğal SİT alanının, Cami-i Şerif Vakfı'na ait arazinin de yer aldığı 20 bin dönümlük arazinin 'Özel ağaçlandırma' adı altında, iktidara yakın bazı işadamlarına peşkeş çekildiğini iddia etti.

CHP İl Başkanı Avukat Muzaffer Mavuk ve Merkez İlçe Başkanı Yaşar Evci ile CHP Balıkesir İl Binası'nda basın toplantısı düzenleyen, İl Genel Meclisi'nin Bandırmalı üyesi İsmet Koçyiğit, gelen şikayetler üzerine Marmara Adası'na gittiğini belirterek şunları söyledi:

"Adada yaşayanlar genellikle hayvancılık ve mermercilikle geçiniyor. Turizm sezonu çok kısa. İçinde tarihi ve doğal SİT alanıyla Cami-i Şerif Vakfı'na ait arazinin de yer aldığı 20 bin dönümlük arazi, kimsenin haberi olmadan özel ağaçlandırma için parça parça iktidara yakın bazı işadamlarına kiralanmış. Ceviz fidanları dikilmeye başlanmış, etrafları tel örgüyle çevrilmiş. Cami-i Şerif Vakfı, arazisi nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile mahkemelik. Orman Bölge Müdürü ve Vakıflar Bölge Müdürü ile konuştum. Onlar da kiralama olayını bilmiyor. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur'a soruyorum arazi kimlere kiralandı?"

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑