GÜNCEL

Marmara ve Avşa'da sel kabusu

Balıkesirin Marmara ilçesi ve Avşa Adası sele teslim oldu

24 Ekim 2012 Saat: 00:10
Marmara ve Avşa'da sel kabusu
Marmara ve Avşa'da sel kabusu
Bölgede iki gündür devam eden sağanak yağmur, günlük hayatı durma noktasına getirdi. Yağmurdan sonra birçok noktada heyelan meydana geldi, yollar kapandı. Çok sayıda araba, sel sularına kapılarak kullanılamaz hale geldi. Marmara Devlet Hastanesi ve Sağlık Ocağı'nın alt katları ile ev ve işyerlerini su bastı. Yağmur sebebiyle 10 saat elektriksiz kalan ilçede okullar tatil edildi. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Halil Karataş ve İl Jandarma Komutanı Kurbay Albay Salih Göldal, askeri helikopterle ilçeye gitti.

Sel sularının vurguduğu bölgeyi havadan inceleyen Vali Turhan ve beraberindekiler, daha sonra Marmara'ya gitti. Burada vatandaşlarla görüşen Turhan, selin zararlarının en kısa sürede giderileceğini söyledi. Sel felaketine, ilçeden geçen Kaymak Deresi'ne dökülen inşaat molozlarının sebep olduğunu belirten vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

Dün saat 01.00 sıralarında kesilen elektrik, öğle saatlerine doğru tekrar verildi. İçme suyu şebekesinin de büyük zarar gördüğü selde Çınarlı, Gündoğdu, Topağaç, Asmalı Ayşem köyleri ve Saraylar beldesiyle karayolu bağlantısının kesildiğini öğrenildi.

Vali Turhan: 'Marmara ve Avşa adalarında kuvvetli yağış sonucu oluşan zararları mümkün olduğu kadar karşılayacağız'

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Marmara (Marmara Adası) ve Erdek ilçeleriyle Avşa beldesinde, kuvvetli yağış sonucu oluşan zararların mümkün olduğu kadar karşılanacağını bildirdi.

Vali Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son üç günde metre kareye 150 kilogram yağışın düştüğü Marmara Adası'nda, dere yataklarının kapatılması sonucu bazı olumsuzlukların yaşandığını söyledi.

'Allah'a şükür ciddi bir hasar ve can kaybı olmaması sevindirici' diyen Turhan, kuvvetli yağış nedeniyle bazı derelerden akan molozların bu güzergahta bulunan ev ve iş yerlerine zarar verdiğini ifade etti.

Turhan, Özel İdare, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve diğer kamu kuruluşlarının imkanlarıyla olaya müdahale edildiğini belirterek, şunları kaydetti:
Özellikle belediyelerimizin imar çalışmalarında dere yataklarının kapatıldığı, evler yapıldığı, üzerlerinin örtüldüğü görülmüştür. Her mevsimde sel olaylarının olduğu da dikkate alınarak, dere yataklarının açılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Şu an itibariyle ciddi bir tehlike söz konusu değil. Yağışların devam etme özelliği de göz önüne alındığında iş makineleriyle gerekli çalışmalarımız devam ediyor.'
-Hasar tespiti başladı-
Marmara Adası'nda 10'un üzerinde iş yeriyle evin hafriyat ve topraktan çamur altında kaldığını bildiren Vali Turhan, 'Avşa Adası'nda helikopterle yaptığımız tespitlerde okul ve caminin bulunduğu mahalle su altında. Vatandaşlarımızın ev eşyaları kullanılamaz hale gelmiş. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Zararları mümkün olduğu kadar karşılayacağız' dedi.
Vali Turhan, bölgede her türlü tedbirin alındığını, evsiz kalan vatandaşların ise bölgedeki otel ve kamu kuruluşlarının misafirhanelerinde barındırıldığını ifade etti.
Marmara ve Avşa adaları ile köylerinde içme suyu ihtiyacının karşılandığını belirten Vali Turhan, Kızılay'ın da kumanya dağıttığını bildirdi. Turhan, 'Şu an itibariyle bölgede hiçbir sıkıntımız yok' dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑