TURİZM

Mavi Bayrak'lar çoğalıyor

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın (TÜRÇEV) düzenlediği bir törenle, Didim D-Marin’de Turizm, Sağlık ve Çevre Bakanlıklarının temsilcilerinin katılımıyla “Mavi Bayrak” ödülleri dağıtıldı.

19 Haziran 2014 Saat: 20:58
Mavi Bayrak'lar çoğalıyor
Mavi Bayrak'lar çoğalıyor

2014 yılı Mavi Bayrak Ödül Töreni TÜRÇEV’in düzenlediği bir törenle D-Marin Didim ev sahipliğinde, Ajans Press ve Didim Belediyesi sponsorluğunda yapıldı.
2013 yılında ülkemizde 383 plaj, 21 marina ve 13 yat mavi bayrak dalgalandırırken,2014 yılında bu sayı 397 plaj, 22 marina ve 12 yat’a ulaştı.
Mavi Bayrak Ödülüne sahip olan plajların, deniz suyunun temizliği, plaj işletmecilerinin çevreye olan duyarlılığı, plajı kullananların güvenliği ve plaja ilişkin donanımın eksiksiz olduğu belgelendi ve garanti altına alındı.
TÜRÇEV Başkanı Rıza Epikmen “Türkiye Mavi Bayrak konusunda gözde ülke haline geldi.Bayrak verilmesinde çok titiz davranıyoruz, geri alımlarda ise hiç cömert değiliz.Bu prensiplerimizi azıcık gevşetsek belki de lider oluruz” dedi.
Mavi Bayrak Programı dünyada 46 ülkede uygulanmaktadır. Bu yıl 46 ülke arasında, plaj açısından İspanya (573) plaj ile birinci, Yunanistan (407)plaj ile ikinci ve Türkiye (397)plaj ile üçüncü sırada yer almaktadır. Mavi Bayrak kriterleri çerçevesinde ülkemiz plajlarının diğer ülkelere göre standardının daha iyi düzeyde olduğu belirtilmektedir.
Bu nedenle tatil programı yapan yerli ve yabancı turistler, öncelikle mavi bayrak ödüllü plajı olan tesisleri tercih etmektedirler. Bunun için Türkiye Mavi Bayrak ile uluslararası turizm pazarında önemli bir avantaja sahip olmaktadır.
Mavi Bayrak Programının Uluslararası koordinasyonu, merkezi Kopenhag’ta bulunan “Foundation for Environmental Education (FEE)“ tarafından yürütülmektedir. “Türkiye Çevre Eğitim Vakfı”, bu kuruluşa Ülkemizi temsilen 1993 yılında üye olmuş ve geçen süre içerisinde mavi bayrak programının yanında, FEE koordinasyonunda yürütülen beş uluslararası programı daha yürütmeye başlamıştır. Bu programlar ile çevrenin korunması ve çevre bilinci oluşturulması hedeflenmektedir.
Vakfın geleneksel olarak düzenlediği bu etkinliğe olan ilginin artmasıyla temiz denizlerin, donanımlı ve güvenli plajların sayısında da artış bekleniyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑