OTOMOBİL

Mazda CX-3 modeli satışa çıkmadan 400 adet sattı

Küçük SUV pazarına giriş yapan Mazda, CX-3 modeliyle en çok arananları bir araya getiriyor. 4 tekerlekten çekiş ve otomatik şanzıman, yeni nesil 1.5 litrelik dizelle sunuluyor.

8 Haziran 2015 Saat: 06:48
Mazda CX-3 modeli satışa çıkmadan 400 adet sattı
Mazda CX-3 modeli satışa çıkmadan 400 adet sattı

Japonlar’ın en büyük otomotivüreticilerinden Mazda, SUV pazarına yeni bir model kazandırdı.

Gökhan KARA- BUGÜN GAZETESİ

Markanın orta sınıfta mücadele eden CX-5 modelinin küçültülmüş versiyonu olan yeni CX-3 (B-SUV), sportif tasarımı, zengin donanımı ve küçük hacimli dizel motoruyla dikkat çekiyor.

75 bin 800 liradan başlıyor

Türkiye’de Motion, Reflex, Power ve Power Sense olmak üzere 4 farklı donanım seviyesiyle ay sonundan itibaren satışa sunulacak araç, 75 bin 800 liradan başlayan fiyatlara sahip. Sadece Skyactiv teknolojili 1.5 litrelik dizel motorla satılacak araçta önden çekişli manuel ve 4 tekerlekten çekişli otomatik vitesli seçenekleri sunulacak.

Güvenlik donanımları zengin

Aracın donanımları arasında 7 inçlik dokunmatik ekranlı navigasyon sistemi ve döner kumanda, full LED farlar ve gündüz farları, kör nokta uyarı sistemi, akıllı şehir içi fren sistemi, arka çapraz trafik ikazı, adaptif hız sabitleyici, otomatik uzun farlar ve şeritten çıkma uyarı sistemi gibi uzun bir liste yer alıyor.

105 beygirlik dizel

Araçta görev yapan yeni nesil dizel ünite 1.5 litre hacminde. 105 beygir güç ve 270 nm tork üreten motor, 6 ileri manuel ve 6 ileri tam otomatik şanzıman seçenekleriyle sunuluyor.

Önden çekişli manuel versiyonun ağırlığı 1200 kilogramken 4X4 otomatik vitesli seçenekte bile ağırlık 1295 kilogramı geçmiyor. Araç önden çekişli manuel versiyonda 0-100 km/s ivmelenmesini 10.1 saniyede gerçekleştiriyor ve saatte 177 kilometre sürate ulaşabiliyor. Aynı değerler 4X4 otomatik vitesli versiyonda sırasıyla 11.9 saniye ve 172 km/s. Dizel ünite, tüketim değerleriyle de dikkat çekiyor. Önden çekişli manuel versiyonun ortalama tüketimi 4 litreyken, 4X4 otomatik viteste bu değer 5.2 litre olarak belirlenmiş.

Spor otomobil hissine sahip

İspanya’nın Barcelona şehrinde kullanma fırsatı bulduğumuz araç, çekiş gücü ve yüksek hızlara çıkma iştahıyla beklentileri karşılıyor. Net tepkiler veren direksiyon ve tatlı sert süspansiyon sistemleri sayesinde aracın yol tutuş yeteneği oldukça başarılı. Sert virajlarda bile izinden çıkmayan araç, bol virajlı yollarda sporotomobil hissine sahip. Tüketim açısından da başarılı olan dizel ünite ve 4 tekerlekten çekiş sisteminin birlikteliği, rakipleri korkutacak kadar başarılı.

İnanmayıp banka dekontlarını istedi

Barcelona’da düzenlenen lansmanda konuşan Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, araç henüz piyasaya sunulmadan ciddi bir taleple karşılaştıklarını söyledi. Mazda severlerin araç daha Türkiye’ye gelmeden sipariş vermeye başladığını vurgulayan Yurdakul, “Bayiler ‘sipariş almaya başladık’ deyince inanmadım ve banka dekontlarını istedim. Tam 400 dekont geldi. Dolayısıyla birkaç aylık araç kontenjanımız doldu bile. Bugün bayiye gidip sipariş verirseniz, en erken kasımda araçları teslim edebileceğiz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑