SİYASET

Meclis ilk 'ombudsman'ı seçti

12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumla Anayasa mevzuatına giren kamu başdenetçiliği (ombudsman) için ilk seçim yapıldı. TBMM Genel Kurulunda yapılan oylamada Yargıtay Üyesi Mehmet Nihat Ömeroğlu ombudsman oldu

28 Kasım 2012 Saat: 00:46
Meclis ilk 'ombudsman'ı seçti
Meclis ilk 'ombudsman'ı seçti
TBMM Genel Kurulu’nda Kamu Başdenetçiliğine Mehmet Nihat Ömeroğlu seçildi. Dördüncü turda yapılan gizli oylamada, milletvekilleri, üçüncü turda en çok oy alan Mehmet Nihat Ömeroğlu ve Halime Nuray Turcan arasında seçim yaptı. 

Kullanılan 279 oyun 258’ini Mehmet Nihat Ömeroğlu, 14’ünü Halime Nuray Turcan aldı. 2 oy boş çıktı, 5 oy geçersiz sayıldı. Bu sonuçla Ömeroğlu, Kamu Başdenetçisi oldu. Seçimlerde CHP’li milletvekilleri oy kullanmadı. 

Seçimin tamamlanmasının ardından, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, yarın saat 14.00’de toplanmak üzere birleşimi kapattı. 

-Mehmet Nihat Ömeroğlu-
Antakya’da 1947 yılında doğan Ömeroğlu, Antakya Lisesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1971 yılında mezun olan Ömeroğlu, Antakya hakim adayı olarak mesleğe başladı. Ömeroğlu, sırasıyla Lice, Azdavay, Ulukışla, Enez, Pınarhisar, Gaziantep, Bursa hakimliği ile Adalet Bakanlığı Hukuk ve Ceza İşleri Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Ömeroğlu, 2005 yılında Yargıtay üyeliğine seçildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑