BELEDİYE

Mecliste gergin dakikalar

İzmit Belediye Meclisi’nin nisan ayı toplantısı ilk oturumu gergin geçerken, bisiklet krizi toplantıya damga vurdu

6 Nisan 2016 Saat: 12:43
Mecliste gergin dakikalar
Mecliste gergin dakikalar

Gündemin 9. maddesinde Kandıra Belediyesi ile ortak proje geliştirilmek şartıyla bisiklet dağıtımı gerçekleştirmek için İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’a protokol imzalama yetkisi verilmesi tartışmalara neden oldu.

“SARHOŞLAR GEZDİRİLİYOR”

CHP’li meclis üyesi İbrahim Güçlü, “Kandıra Belediye Başkanı Audi’ye biniyor, personel akşamları özel işlerinde belediye araçlarını çarpıyor. Neden oraya yardım ediyoruz?” diye sordu. İbrahim güçlü, “Eğer İzmit Belediyesi tüm sorunlarını hallettiyse çevre belediyelere ve diğer şehirlerin belediyelerine katkı yaparsa anlarım. Ama Kandıra belediyesi büyükşehir bünyesinde. Yazın gelirleri daha farklı bir belediye. Belediye imkanlarıyla sarhoşlar gezdiriliyor. Sarhoş taşınıyor. İzmit’in arka mahallelerinde bırakın bisiklet yollarını görmeyi, engellilerin yürüyeceği yollar yok” dedi. İzmit Belediye Başkanın Doğan da, “Kahvehane ağzıyla konuşmayalım. Teklif Kandıra Belediyesi’nden gelmedi. Bu proje Kandıralı çocukların isteği üzerine gelmiştir. Bisiklet dağıtımı yıllardır beşinci sınıflara yapılıyor. Uzmanlara danışıldı. Bisikletin en ideal kullanım yaşı 12 olduğu için veriliyor. Bu şehrin arka sokaklarını da biliyoruz” diye cevap verdi.

MİA BİR KEZ DAHA TARTIŞILDI

Meclisin 16. maddesinde Merkezi İş Alanı (MİA) Projesi’nin 1/1000’lik imar planlarıyla ilgili komisyonun süre uzatım talebi gündeme geldi. CHP Grup Başkan vekili Ersin Albayrak konuyla ilgili, “Bu proje için her kesim söyleyeceğini söylemeli. Bir konsensüs halinde proje hayata geçirilmeli. Bunu beğenenler de çıkacaktır, beğenmeyenler de çıkacaktır. Önemli olan ortak payda da buluşmak. MİA’yla ilgili 3, 4 aydır arkadaşlarımız çalışıyor. Bizim arkadaşlarımız o çalışmanın sonucunda evraklardan birer kopya alarak komisyon toplantısından çıkıyorlar. Evraklar alındıktan sonra bir memur, meclis üyesi arkadaşlarımı arıyor ve evrakları geri istiyor. Meclis üyesi arkadaşlarımızın muhatabı komisyon başkanıdır, belediye memuru değil. Burada kimden ne saklıyoruz? Buradaki muradınız ‘belediye bizimdir, siz yalnızca yandan bakarsınız’ mı? İktidar olsun, muhalefet olsun biz hepimiz seviyoruz bu ülkeyi. Ülke sevgisinin ölçüsü yok. Burada 2 yıldır bizim bir üslup çabamız var” dedi.

SAKINCALI PİYADE BENZETMESİ

Albayrak, “Mia konusunda kimin ne söyleyecek sözü varsa, kent dinamiklerinin söyleyecek neyi varsa bundan yanayız. Herkesin beğenecek diye bir kaidesi yok. Eleştiren de olacak beğenen de. Vizyon projeyi öyle hale getirmeliyiz ki 100 yıl sonra buradan geçerken bizi iyi anlasınlar. Bu projeyi yaparken denizle ilişkilendireceksiniz. Arkadaşlar Miaile ilgili dört aydır çalışıyor. Arkadaşlarımız dosya oluşturmuş. Onların memur arkadaşlar değil. Baskılar var. Belediye meclis üyesinden neyi saklıyoruz? Benim arkadaşlarım sakıncalı piyade değil. Arkadaşlarımız centilmenlik yapıp o evrakları getirmiş. Ben şahsım adına getirmezdim. Endişelerim var. Giderayak bu kentin koruyucusu olarak kendimizi görüyoruz. Komisyonların rahat çalışabilmesi için davranışlara dikkat etmek lazım. Dışarıya evrak vermiyoruz ve almıyoruz. Söylentilere mahal vermemek için. Ancak ben görüyorum ki bu üslubu yalnızca biz koruyoruz. Biz burada büyük bir siyasi risk alarak bunu yapıyoruz. Basın bizi eleştiriyoruz bu konuda. Buradaki işleyiş hakkında davranışlarımıza dikkat etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑