SİYASET

Mecliste türban sertliği

Başörtülü vekillerin TBMM'ye gelmesiyle birlikte Genel Kurul'da sert tartışmalar yaşandı

31 Ekim 2013 Saat: 15:55
Mecliste türban sertliği
Mecliste türban sertliği

AK Partili 4 kadın milletvekilinin başörtüsü ile geldiği Tbmm Genel Kurulu'nda, Chp Grup Başkanvekili Muharrem İnce bir konuşma yaptı. İktidara yönelik sert eleştirilerde bulunan İnce "Başörtülü bacım dediğim zaman benim ağzıma yakışır bu. Ama ben bunu oy için kullanmam, size de kullandırmam. Bunu da böyle bilin" dedi.

BDP, DESTEK VERDİ

Muharrem İnce'nin ardından kürsüye çıkan Bdp Grup Başkanvekili Pervin Buldan, başörtüsü sorunun çözülmesinden dolayı partisinin duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erkek milletvekillerine seslenen Buldan "Türkiye'nin en önmel isorunlarından birinin Tbmm çatısı altında çözülmüş olmasından, ikinci bir Merve Kavakçı olayı yaşanmadığı için tüm meclisi kutluyorum. Bugün dört kadın milletvekili arkadaşımızın başörtüsüyle gelmesinin ardındaki en önemli neden kadınların verdiği mücadelenin sonucudur. Tüm kadınları kutluyorum. Çünkü AKP iktidarı 11 yıldır türban meselesini gündemine almadı ve çözmedi. Geçen yıl verdiğimiz önerge AKP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Özgürlük sadece türban meselesinde olmamalıdır. Sadece türban ve başörtüsü değil kimlikler, diller, inançlar yasaklı haldedir.Erkeklere çağrım şudur. Kadın meselesinde erkekler lütfen konuşmasın. Kadınların ne giyeceğine, ne takacağına, nasıl davranacağına erkekler karışamaz. Biz kadınlar olarak erkeklerden hiç bir müdahale almayacağız. Sizlerden öğrenmek istemiyoruz" şeklinde konuştu.

"CİNSİYETİMİZLE ÖN PLANA ÇIKMAK İSTEMİYORUZ"

Pervin Buldan'ın ardından söz alan Mhp Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel de şu ifadelere yer verdi: "Bizim için normal bir gündür. Burada özgürlük görüşmesi adı altında bizim görüşümüze bir mobbing yapılıyor. İnançları nedeniyle giyinen arkadaşlarımıza müdahale etmek kimseyi ilgilendirmez. Erkekleri biraz empatiye çağırıyorum.İnsanları kılığı, kıyafetiyle yargılamayı reddediyoruz. Mahremimizden çıkın lütfen."

AK PARTİLİLER'DEN İNCE'YE ALKIŞ

Muharrem İnce'nin kürsüde yaptığı konuşmanın sonunda "'Başörtülü bacım' diyorsunuz, başörtüsüzler de sizin bacını değil mi? Başörtülüler de, başörtüsüzler de bizim bacımız. Benim bir tane kız kardeşim var, kapalı, açık değil" sözleri, AK Partililer tarafından da alkışlandı.

İşte Muharrem İnce'nin Genel Kurul'daki açıklamasından satırbaşları;

Kız çocuklarımı Türkiye'de okutamadım deyip erkek çocuklarını da ABD'de okutan Başbakan'a, saygılarımı sunarak başlamak istiyorum. Bugün geldiğimiz nokta bir kıyafet, bir demokrasi tartışması değildir. Bir zalimin yeni bir mağduriyet yaratma tartışmasıdır. 'Benim başörtülü bacıma saldırdılar' deyip kameralardan buı görüntüleri göstermeyenlerdir.

DİNİN SADECE BİR TANE Mİ EMRİ VAR?

Dinin emriyse, dinin sadece bir tane mi emri var? Açları doyurmak, onlara iş bulmak dinin emri değil mi? Siz madem dinin emrini yerine getiriyorsunuz. Miras konusunda da bu emri yerine getirecek misiniz? Kız çocuklarına bir pay, erkek çocuklarına iki pay verecek misiniz?

'Resetlendim' diyor. İslam anlayışını bu kadar dejenere eden bir açıklama. Kişi Allah karşısında resetlendiğini söyleyemez. Kişi kendisi karar veremez. Bu, İslam anlayışını bile bilmemektir. Tayyip Erdoğan karşısında resetlenmiş olabilirsiniz.

BAŞBAKAN'A KEVSER SURESİ'Nİ ÖĞRETİN

İçinizden biri bir kez olsun Tbmm kürsüsüne gelip konuşmadı. Avm'de askeri ücretle çalışan, merdiven altında çalışan kadınları gelip bir kere bile savunmadınız. Kırmızılı kadın diye tanıdığımız kadını bir kez bile savunmadınız. Kıyafeti nedeniyle işten atılan kadını bu Meclis'te savunmadınız. Uludere'de emri kim verdi diye sorgulamadınız. Sivas'ta 35 kişiyi diri diri yakanların davasına 'Hayırlı olsun' diyen Başbakan'a bir kere bile karşı çıkmadınız. Başbakan'a Kevser Suresi'ni öğretirseniz, seçim meydanlarında 'Soy önemli, soy' demez. İnşallah şimdiden sonra benim maaşımı, şans oyunlarından, içkiden alınan vergilerden ödemeyin dersiniz.

BÜTÜN ÖZGÜRLÜKLERİ YOK ETTİNİZ

Seçimler yaklaşırken mağdur edebiyatı yapmanıza izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin bütün özgürlüklerini yok ettiniz. Dinin emrinden bahsediyorsunuz, şans oyununu, İddaa'yı kim buldu? Kumardan parayı kazanan kim? Bunlar siz değil misiniz? Irak'ta Müslümanlar öldürülürken, sağ salim dönmeleri için dua eden siz değil misiniz?

BEN KULLANMAM, SİZE DE KULLANDIRMAM

'Başörtülü bacım' diyorsunuz, başörtüsüzler de sizin bacını değil mi? Başörtülüler de, başörtüsüzler de bizim bacımız. Benim bir tane kız kardeşim var, kapalı, açık değil. Başörtülü bacım dediğim zaman benim ağzıma yakışır bu. Ama ben bunu oy için kullanmam, size de kullandırmam. Bunu da böyle bilin!

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑