GÜNCEL

Melike'nin son mesajı yürek dağladı

24 yaşında yaşama veda eden 2 aylık öğretmen Melike Demirbaş'ın Facebook mesajı yürek dağladı.

29 Ekim 2013 Saat: 12:17
Melike'nin son mesajı yürek dağladı
Melike'nin son mesajı yürek dağladı

Erzurum’da ağabeyinin düğün konvoyunda gelin almaya giderken devrilen otomobilden fırlayarak 24 yaşında yaşama veda eden 2 aylık öğretmen Melike Demirbaş'ın Facebook mesajı yürek dağladı.
Trafik kazası geçen Cumartesi günü saat 10.40’da Köprüköy İlçesine bağlı Eğirmez ile Derebaşı köyleri arasında meydana geldi. Erzurum’dan Köprüköy Derebaşı Köyüne gelin almaya giden Demirbaş ailesinin içinde bulunduğu otomobil kaza yaptı. Damat Adnan Demirbaş’ın arkadaşı Osman Erkan yönetimindeki 25 SC 562 plakalı gelinin bineceği otomobil, stabilize yolda şarampole yuvarlandı. Takla atan otomobilin arka koltuğunda tek başına oturan damatın kız kardeşi Melike Demirbaş emniyet kemeri takmadığı için araçtan fırlayarak savruldu. Yaralı Melike Demirbaş ile amcası Durak Demirbaş Pasinler Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ancak Melike Demirbaş yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Kazayı sürücü ise hafif yaralı atlattı.

3 YILDIR ATAMA BEKLİYORDU
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinden mezun olan ve 3 yıldır atama bekleyen Sosyal Bilgiler öğretmeni Melike Demirbaş’ın iki ay önce ataması yapıldı. Ardahan’ın Hanak İlçesi Merkez Ortaokuluna atanan ve büyük bir sevinçle öğretmenliğe başlayan Melike Demirbaş, ağabeyinin düğününe katılmak için kazadan bir gün önce Erzurum’a geldi.

Nadiye-Selahattin Demirbaş çiftinin 6 çocuğundan 3’üncüsü olan genç öğretmenin cenazesi Palandöken ilçesine bağlı Yağmurcuk Mahallesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Melike Demirbaş’ın ölümü, arkadaşları ve meslektaşlarını yasa boğdu. Melike’nin kazada ölümü üzerine ağabeyi Adnan Demirbaş’ın düğün töreni iptal edildi.

'ARABADAN UÇMUŞ KOLU KOPMUŞ'

Gelinin bindirileceği otomobilin ön koltuğunda oturan 47 yaşındaki amca Durak Demirbaş, sürücünün konvoydaki araçları solladığı sırada kazanın meydana geldiğini bildirdi. Durak Demirbaş, "Konvoy halinde gidiyorduk şoför arkadaş arabaları sollamaya başladı. Süratimiz çok yoktu, 50-60 ile gidiyorduk. Önümüzdeki iki arabayı solladı. Sanki dilim tutuldu. Sollama diyemedim. Heyecanlı bir şofördü. O sırada direksiyon hakimiyetini kaybetti, dağa çarptık. Sonra direksiyonu sola kırdı, takla attık. Melike arabadan fırlamış hiç haberim olmadı. Sesi geldi ’Anne’ diye. Kapıyı itekleyerek dışarıya çıktım. Konvoydakilere ’kurtaralım’ dedim. Melike’yi otonun içinde bulamadım. Dışarıya fırlamış ve kolu kopmuştu. Seslendim tepki vermedi. Gözlerini açıp baktı. Hiç birimizin emniyet kemeri takılı değildi. Öğretmenliğe yeni atanmıştı. Annesi ve babası Ardahan’a gidip ev tuttu, eşyalarını yerleştirdi. Çok mutluydu, sevinçliydi. Öğrencilerini çok sevmişti. Muradına doyamadı. İki küçük kardeşini de yanında götürdü orada okutacaktı. Ağabeyinin düğünü için geldi. En mutlu günümüz yasa döndü" diye konuştu.

MELİKE’NİN YÜREK DAĞLAYAN DUASI
Öte yandan sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta profil fotoğrafına ’Ne kadar çok yaşadıysam, o kadar yalnızdım’ diye not düşen Melike öğretmenin, şu duası dikkat çekti:

"Allah’ım... Biz sosyal bilgiler öğretmenlerini MEB’e karşı koru. Prestijimizi devletin gözünde artır. Biz de sınıfçılar gibi havalı olalım. Bizim de puanlarımız 65’e düşsün. 4 yıl okuyup da gidip garsonluk, tezgahtarlık yapmayalım. Bizi de dağ köyüne ver. Bir ilk olsun bi kere de bizim branşın yüzü gülsün, sıfatımız değişsin. Annem komşulara ’bizim kız sınıfçı değil ama o da atanıyor’ desin. Allah’ım sen en büyüksün. Çalıştık çabaladık bizi kendimize, emeklerimize karşı mahcup etme. ’Ezik’ değil ’Atanmış’ olalım...Amin"

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑