EKONOMİ

Memurların misafirhanesi ellerinden alınıyor

TÜRK Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Sosyal Güvenlik Kurumu yönetimince Üsküdar sosyal tesisinin satışını öngören kararın kabul edilemez bulduklarını belirterek, kararın geri çekilmesini istedi.

1 Aralık 2012 Saat: 11:25
Memurların misafirhanesi ellerinden alınıyor
Memurların misafirhanesi ellerinden alınıyor
"Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulunun 13.09.2012 tarihli toplantısında alınan bir karar ile makul ve kabul edilebilir hiç bir ciddi gerekçe öne sürülmeden Sosyal Güvenlik Kurumu'na ait İstanbul Üsküdar'da bulunan Misafirhanesinin Özelleştirme İdaresi aracılığı ile satılmasına, Kurum başkanı ve Yönetim kurulu başkanı sıfatıyla Fatih Acar olmak üzere 1 Başkan yardımcısı, Çalışma ve sosyal Güvenlik bakanlığı temsilcisi, Maliye Bakanlığı Temsilcisi ve (İşçi Emeklileri Cemiyeti) Kurumdan Gelir ve Aylık alanların temsilcisi toplam 5 kişinin onayı ile satışına onay verilmiştir" diyen Yokuş yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları kaydetti:
"Kararın alındığı toplantıya katılmayarak peşkeşe destek veren İşveren temsilcisi, Kendi Nam ve Hesabına Çalışanlar Temsilcisi ve Kamu görevlilerini temsilen kurum yönetiminde bulunan sözde sendikanın sözde Başkanıdır.
 
 
İşçi Temsilcisi Karşı Çıktı, Memur Temsilcisi Toplantıya Dahi Katılmadı
Bu karar alınırken karara karşı duran ve onay vermeyen Hazineyi temsil eden kurum yönetim kurulu üyesine ve Türk-İş Temsilcisi Sayın Salih KILIÇ'a teşekkür ediyoruz.
Üsküdar Misafirhanesi olarak adlandırılan " SGK Üsküdar Sosyal Tesisleri ve Eğitim Merkezi " İstanbul İli Üsküdar ilçesinin güzide bir konumunda, 35 oda ve 74 yatak kapasitesi ile yıllardır çalışan ve emekliye ayrılmış SSK personeline ve kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapan tüm kamu çalışanlarına, gerek mesai saatleri dışında bir dinlenme mekanı, gerek görevli bulunulan süre içinde kullanılan bir konaklama merkezi ve gerekse Kurumun eğitim hizmetlerinin yağıldığı bir tesis olarak hizmet vermiştir. Bu bakımdan bu tesisin varlığı, emekliye ayrılmış ve halen görevli kurum personeli ve aile fertleri açısından önemi çok büyüktür.
Kurumlarda motivasyonun artırılması ve buna bağlı olarak bu motivasyonun çalışanların iş ve özel hayatında olumlu şekilde yansımalarının görülmesi, o kurumun insan kaynakları politikalarının başarılı olduğunun bir göstergesidir.
 
Kurum çalışanlarının faydalandığı bir sosyal tesisin, hiçbir makul ve ciddi gerekçe öne sürülmeden satış işlemlerine başlanılması, Kurumun kendi personeline olan bakış açısını ortaya koymuştur.
 
 
Sosyal Tesislerin Birer Birer Özelleştirilmeleri Planlanıyor
Kurum personelinin Kanun Hükmünde Kararnamelerle, İkramiyeleri kaldırılmış, ek ödemeleri düşürülmüş, fazla mesai ücretleri ise 01 Ocak 2013 tarihinden itibaren kaldırılması öngörülmektedir. Dolayısıyla SGK çalışanı personelin birçok kazanılmış hakları ellerinden alınmıştır. SGK personelinin, şimdi de sosyal tesislerinin satılma kararıyla bir başka alanda da mağdur edilmek istenmektedir.
 
 
Kamu Çalışanları Hakkıyla Temsil Edilemiyor
 
Makul ve kabul edilebilir ciddi bir gerekçe sunulmamasına rağmen, Kurum çalışanları için önemli olan tesisin satış kararında, bir kısım üyeler kamu çalışanlarının duygularına tercüman olmuş, ancak onlar kadar medeni cesaret gösteremeyen bir kısım üyeler ise kararı gerekçesiz imzalayarak, kamu malının peşkeş çekilmesini, kendi makam ve mevkilerini sağlamlaştırma uğuruna satış kararını onaylamayı seçmişlerdir.
 
 
Kurum çalışanlarını ilgilendiren böyle önemli bir konuda SGK Üst Düzey Yönetimini duyarlılığa davet ediyoruz. Kendi çalışanına saygısı olmayan bir kurumun, vatandaş odaklı hizmet sunma noktasında 75 milyon vatandaşa saygı duyduğundan söz edilemez.
 
Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğini, Kamu çalışanlarını temsilen işgal eden Sözde sendikanın başkanı Kurum çalışanlarının kazanılmış haklarından olan İkramiyeleri 666 sayılı KHK ile kaldırılırken sessiz kalıp alkışlayan, yine aynı kararname ile ek ödemelerinde önemli kayıpların meydana gelmesinde Hükümetle ve bürokrasisi ile beraber hareket eden, 01 Ocak 2013 tarihinden itibaren ödenmemesi söz konusu olan fazla mesai ücretleri konusunda da boyun eğen sözde sendika başkanı, Üsküdar misafirhanesinin satış ile alakalı kararın alınacağı toplantının gündemini bildiği halde, toplantıya bilerek katılmamış ve satışa destek vermiştir.
 
 
 
Bu sözde sendika başkanını ve sendikal anlayışını başta Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları olmak üzere, kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz.
SGK Yönetimince Üsküdar sosyal tesisinin satışını öngören kararın kabul edilemez buluyor ve geri çekilmesini istiyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑