OTOMOBİL

Mercedes'lerde "harf" devrimi

Mercedes-Benz otomobiller yeni yılda artık yeni isimleri ile yola çıkacak. Yeni strateji kapsamında tüm modeller kendi sınıflarına göre ve motor seçeneği kısaltmasına göre adlandırılmış olacak.

13 Aralık 2014 Saat: 09:59
Mercedes'lerde "harf" devrimi
Mercedes'lerde "harf" devrimi

128 yıllık köklü geçmişe sahip Mercedes-Benz, 2015 yılı itibariyle otomobil modellerinin adlandırılmasında değişikliğe gidiyor. Otomobilleri, ait oldukları sınıflara ve motor seçeneğinin kısaltmasına göre adlandırmaya başlayacak Mercedes-Benz’in Almanya ’da düzenlediği basın toplantısında, Daimler AG Mercedes-Benz Otomobil Grubu Başkanı Ola Källenius ve Pazarlama İletişimi Bölüm Yöneticisi Dr. Jens Thiemer, yeni adlandırmayı dünya basınına tanıttı.

ML artık GLE olacak

Yeni strateji kapsamında Mercedes-Benz, SUV modellerin adlandırılmasını efsane modeli G-Serisi’ni baz alarak yapacak; S-Serisi platformundaki GL - GLS olarak, E-Serisi platformundaki ML-GLE olarak, C-Serisi platformundaki GLK ise GLC olarak adlandırılacak. A-Serisi platformu üzerinde üretilen yepyeni GLA modeli ise hali hazırda 2014 yılı ortalarında pazara sunulmuştu. Böylece, Mercedes-Benz otomobiller kendi sınıflarında hem binek hem de SUV modeller olarak kullanıcılarına eşsiz sürüş deneyimi yaşatmaya devam edecek.

Yakıta göre isim

Mercedes-Benz, model isimlerinin yanı sıra otomobillerin motor seçeneklerini de farklı şekilde adlandırmaya başlayacak. Bu kapsamda her motor seçeneğinin sadece ilk harfi kullanılacak; doğal gazla çalışan motorlar artık Natural Gas Drive yerine “c”, dizel motorlar BlueTEC veya CDI yerine “d”, elektrikli motorlar PLUG-IN HYBRID veya Electric Drive yerine “e”, yakıt hücreli motorlar F-Cell yerine “f” ve hibrit motorlar HYBRID veya BlueTEC HYBRID yerine “h” harfleri ile kullanılacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑