YEME & İÇME

Merdiven altı çiğ köfteye dikkat!

'Bulgurun su kaldırma kapasitesinden faydalanarak çiğ köftenin içine yüksek oranda su koyup halka çiğ köftenin kilo fiyatıyla su satan üreticiler var'

5 Nisan 2013 Saat: 13:49
Merdiven altı çiğ köfteye dikkat!
Merdiven altı çiğ köfteye dikkat!
Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, etsiz çiğ köfte konusunda uyarıda bulundu.
Hayrettin Köse, son zamanlarda sayısı hızla artan Türk damak tadının vazgeçilmezi çiğ köftenin, son zamanlarda da sayısı hızla artan işletmelerce toplumun sağlığı düşünülmeden ’merdiven altı’ diye tabir edilen yerlerde üretim yapıldığını öne sürdü.
Köse şu açıklamayı yaptı:
"Türk Standartları Enstitüsü (TSE), piyasada hijyen kurallarına riayet etmeyen, ürün içeriği bakımından insan sağlığına zarar veren maddeler kullanan, çok sayıda merdiven altı çiğ köfte üreticilerine dur demek için kısa bir süre önce harekete geçmiş ve çiğ köfte standartlarını belirlemiştir. Üreticiler artık bu kapsamda oluşturulan ’Çiğ Köfte Kriteri’ne uymak zorunda kalacaklar. Bulgurun su kaldırma kapasitesinden faydalanarak çiğ köftenin içine yüksek oranda su koyup halka çiğ köftenin kilo fiyatıyla su satan üreticiye de dur diyor. Üretici artık çiğ köfteye yüksek oranlarda su katamayacak. Ayrıca çiğ köfte üretimi yapan ve satan yerlerde hijyen kuralları asla göz ardı edilmemelidir."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑