GÜNCEL

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden 'Özgecan' açıklaması

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ve olayla ilgili yapılan adli tahkikatın titizlikle yürütüldüğünü belirterek, tüm şüph

15 Şubat 2015 Saat: 13:00
Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden 'Özgecan' açıklaması
Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden 'Özgecan' açıklaması
Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Tarsus’taki Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, güvenlik kuvvetlerinin yaptığı çalışmalardan, Özgecan Aslan’ın 11 Şubat 2015 Çarşamba akşam saatlerinde Mersin’de bulunan evine gitmek üzereyken feci şekilde katledilerek, cesedinin Çamalan Köyü Alman Mezarlığı yakınındaki Cin Deresi yatağına atıldığının anlaşıldığı kaydedildi. Konuyla ilgili olarak yapılan soruşturmada, olayı bizzat gerçekleştirdiği tespit edilen şüpheli A.S.A. ile olayla bağlantısı olduğu anlaşılan şüpheliler N.A. ile F.G.’nin gözaltına alındıkları ifade edilen açıklamada, halkın ortaya koyduğu tepkiler için de sağduyu çağrısı yapıldı.
 
  Mersin Emniyeti’nin açıklamasında şunlar kaydedildi: “Çarşamba günü öğrenim gördüğü üniversiteden evine dönmekte iken hunharca katledilen üniversite öğrencisi merhum Özgecan Aslan’a yönelik gerçekleştirilen bu saldırı, tüm kamuoyunun vicdanında derin bir tahribat meydana getirmiştir. Bu çerçevede, halkımızın vicdanında derin yaralar bırakan bu tür çağ dışı eylemlere karşı her zaman olduğu gibi, bundan sonra da birlik ve bütünlük içinde hareket edilmesi ve halkımızın haklı yasal tepkilerini gösterirken sağduyuyla hareket etmeleri, toplum huzurunun korunması açısından önem arz etmektedir. Devletimizin tüm güvenlik güçleri ve unsurları, özellikle kadınlarımıza yönelik gerçekleştirilen bu ve buna benzer, akıldan ve izahtan yoksun insanlık dışı, her türlü eyleme karşı sıfır toleransla hareket etmektedir. Meydana gelen bu elim olayla ilgili yapılan adli tahkikat titizlik içerisinde yürütülmekte olup, tüm şüpheliler adli delilleriyle birlikte en kısa zamanda yüce yargıya intikal ettirilecektir. Yüce yargının, hukuka, kanuna ve kamu vicdanına en uygun kararı vereceği herkes tarafından bilinmelidir.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑