GÜNCEL

Mersin'de operasyon

Mersin Emniyeti'nin düzenlediği operasyonlarda 1 tonun üzerinde uyuşturucu ele geçirildi, 33 kişi gözaltına alındı.

7 Haziran 2013 Saat: 12:51
Mersin'de operasyon
Mersin'de operasyon
Mersin'de, iki yıl önce başlatılan çalışmalar kapsamında uluslararası uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen suç örgütüne yönelik 8 operasyonda ele geçirilen 1 ton 90 kilogram eroinle ilgili 33 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından uluslararası eroin ticareti yaptıkları tespit edilen şahıslara yönelik iki yıl önce çalışma başlatıldı. Bu kapsamda Irak'tan aldıkları eroini farklı ülkelere sattıkları iddia edilen ve içerisinde iş adamlarının da bulunduğu belirtilen suç örgütü üyelerinden 33 kişi dün gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 15'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diğer şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Örgüte yönelik iki yılda Mersin, Mardin, Şırnak, İstanbul, Van, Hakkari, Diyarbakır, Denizli, Şanlıurfa, Bilecik ve Hatay'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 1 ton 90 kilo 694 gram eroin, 10 kilo 890 gram kokain, 2 tabanca, 1 av tüfeği, 12 bin dolar, 145 avro ve 550 lira ele geçirildiği bildirildi. Aynı çalışma kapsamında daha önce düzenlenen operasyonda da 25 kişinin tutuklandığı kaydedildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑