GÜNCEL

Meteoroloji uyarmıştı... Ve beklenen yağış başladı

Meteoroloji’nin özellikle Trakya bölgesi için günler öncesinde uyarıda bulunduğu kar yağışı, Edirne’de gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Kent geneli kısa sürede beyaza bürünürken, karayolları ve belediye ekipleri tuzlama ve küreme çal

27 Ocak 2021 Saat: 06:26
Meteoroloji uyarmıştı... Ve beklenen yağış başladı
Meteoroloji uyarmıştı... Ve beklenen yağış başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin günler öncesinden Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ için uyarıda bulunduğu yoğun kar yağışı, serhad şehri Edirne’de gece saatlerinden itibaren başladı. Akşam saatlerinde yağmurun etkili olduğu kentte, sağanak yağış yerini kara bıraktı. Gece saatlerinde etkisini arttıran kar nedeniyle, kent kısa sürede beyaza büründü. Trafik ekipleri ise ana arterlerde trafik akışının güvenli akmasını sağlamak için önlem aldı.

Karayolları ve Belediye ekipleri tuzlama ve küreme çalışmaları için de araçlarını hazır tutuyor. Yağışların yoğunluğunun 20 - 40 cm olarak gerçekleşmesi beklenen kentte, Meteoroloji başta buzlanma ve don olaylarına karşı da vatandaşları uyardı. Açıklamada, yağış anında kuvvetli rüzgar ve tipi şekilde yağışa karşı olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Son dakika haberi: Meteoroloji uyarmıştı... Ve beklenen yağış başladı

MALKARA'DA KAR KALINLIĞI 5 SANTİMETREYİ BULDU

Balkanlar’dan Trakya’ya giriş yapan kar yağışı Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde lapa lapa yağarak yoğun şekilde etkisini gösterdi. Yollar karla kaplanırken, kar kalınlığı ise 5 santimetreyi buldu.

Kar yağışı özellikle Malkara ilçesinin kuzeyi ile yüksek kesimlerinde etkili oldu.

Tekirdağ - Malkara ve Keşan yolunda hazır kıta bulunan karayolları ekipleri kar küreme çalışmaları yapıyor. İlçe merkezinde ise hissedilen hava sıcaklığı sıfırın altında -4 derece civarında seyrediyor.

Yol kenarında servis bekleyen bir işçi, kar yağışının sevindirici olduğunu ve özlemle bekledikleri kar yağışına kavuştuklarını belirtti.

Son dakika haberi: Meteoroloji uyarmıştı... Ve beklenen yağış başladı

KIRKLARELİ’NDE SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

Kırklareli’nde aniden başlayan sağanak etkisini sürdürürken yağmur sebebiyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. İtfaiye Müdürlüğü ekipleri birikintileri önlemek amacıyla rögar kapaklarını açtı.

Hava sıcaklığının 8 derece ölçüldüğü kentte, yağmurun yerini kara bırakması bekleniyor. Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kırklareli için akşam saatlerinde kar yağışı uyarısı yapmıştı.

İSTANBUL'A DA KAR GELİYOR

İstanbul'da kar yağışının etkili olacağını aktaran Bünyamin Sürmeli'nin açıklamaları şöyle:

"İstanbul yarın(bugün) öğlene kadar ağır sağanak yağışları alacak. Öğleden sonra akşam saatlerine doğru İstanbul’un sınırları içerisine kar girmeye başlıyor. Arkasından akşam gece şehir geneline yayılacak. Şu anda beyaz örtü yapabilecek yerler; Anadolu yakasında Aydos çevreleri, Avrupa Yakası’nda da; Başakşehir, Arnavutköy, Esenyurt çevreleri bu alanda beyaz örtü yapabilecek. Diğer alanlarda ise bir kar yağışı olarak göreceğiz. Şu anda bir deniz etkisi desteği yok gibi görünüyor. Kar yağışının uzama ihtimalini perşembe günü yine açıklamış oluruz."

METEOROLOJİ FIRTINAYA KARŞI UYARDI

Meteoroloji’den yapılan son dakika açıklamasında ise fırtınaya karşı şu uyarılarda bulunuldu:

Batı Karadeniz’in batısında rüzgarın, bugün (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden etkisini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın; yarın (Çarşamba) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Marmara’da rüzgarın, bugün (Çarşamba) sabah saatlerinde kuzey ve kuzeydoğudan, batısı kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın; öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Akdeniz’de rüzgarın; bugün (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren güney ve güneydoğudan, öğle saatlerinden itibaren batısı ile akşam saatlerinde geneli güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın; Perşembe günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑