GÜNCEL

Meteoroloji'den 11 il için yağış uyarısı

Hava sıcaklığının yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Bu arada Kırklareli ve çevre ilçelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

28 Ekim 2012 Saat: 11:40
Meteoroloji'den 11 il için yağış uyarısı
Meteoroloji'den 11 il için yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Antalya, Muğla ve Aydın'ın kıyı kesimleri, Balıkesir'in Edremit, Burhaniye ve Havran ilçeleri ile öğle saatlerinde Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinin yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların öğleden sonra ve akşam saatlerinde Kırklareli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S), Güney Ege'de güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S)eseceği tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığının yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.
Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, yer yer güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S), Güney Ege'de güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S)esmesi bekleniyor.
-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-
Trakya'da aralıklarla beklenen sağanak ve gökgürütlülü sağanak yağışın öğleden sonra ve akşam saatlerinde Kırklareli İli ve çevre ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
-KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI-
Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S), Güney Ege'de güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-
Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:
İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu geçecek. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) esmesi bekleniyor. (27)
ANKARA: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde çevreleri yer yer sisli (24)
İZMİR: Parçalı yer yer çok bulutlu geçecek. Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) esmesi bekleniyor (26)
ADANA: Parçalı ve az bulutlu (26)
ANTALYA: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere gökgürültülü sağanak yağışlı (25)
SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu (24)
ERZURUM: Parçalı bulutlu (14)
VAN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (13)
DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu (21)
-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
MARMARA: Parçalı, güney ve batısı yer yer çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ile Balıkesir'in Edremit, Burhaniye ve Havran ilçelerinin aralıklarla yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra ve akşam saatlerinde Kırklareli çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) eseceği tahmin ediliyor.
EGE: Genellikle parçalı, Kıyı Ege'nin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Aydın ve Muğla kıyılarının yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) kuvvetli (40-60 Km/S), Güney Ege'de güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.
AKDENİZ: Batısı parçalı kıyı kesimleri yer yer çok bulutlu ve Antalya çevrelerinin öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer kesimlerinin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde kuzey kesimlerinin yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde kuzey kesimlerinin yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Genellikle parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Kırklareli ve çevresi için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kırklareli ve ilçeleri için yerel kuvvetli yağış uyarısı yaptı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Trakya'da bugün aralıklarla beklenen sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışın öğleden sonra ve akşam saatlerinde Kırklareli ili ve çevre ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑