SİYASET

Metiner'den Öcalan'a: Satılmış değilim

Abdullah Öcalan’ın kendisine yönelik söylediği iddia edilen sözlere tepki gösteren AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, kendisini düzene satmadığını söyledi

28 Şubat 2013 Saat: 16:55
Metiner'den Öcalan'a: Satılmış değilim
Metiner'den Öcalan'a: Satılmış değilim
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, BDP heyetinin Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmenin basına yansıyan tutanaklarına ilişkin TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AK Parti'li Metiner, sızdırılan bu tutanaklar doğruysa Öcalan'ın ifadelerinin, çözüm sürecine zarar verici nitelikte olduğunu vurgulayıp, ''Bu, ikinci Oslo skandalıdır'' dedi.

Abdullah Öcalan’a yönelik eleştirilerde bulunan Metiner, ''Gökyüzünden bir meteor taşı düşse, kendinden bilecek kadar narsist bir kişiliğe sahip. AK Parti iktidarını, hangi derin güçlerin talimatları doğrultusunda düşürmek için savaşı başlattığını biliyoruz. Ergenekon davasına nasıl arka çıktığını biliyoruz. Gün, bu tür eleştirileri gündemleştireceğimiz bir gün değil'' dedi.
Mehmet Metiner, kendisi hakkındaki ifadelerin doğru olup olmadığının teyidi için de girişimlerde bulunduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Benimle ilgili söyledikleri tamı tamına böyleyse kendisine fazlasıyla hak ettiği cevabı vereceğim. Baas diktatörlüğünün başkenti Şam'da krallar gibi ağırlanmış biri değilim. Düzeni değiştirmek için mücadele veren bir insanım, kendini düzene satmış bir insan değilim, benim rezilliklerim de söz konusu değil.

Eğer bir insan Şam'da krallar gibi ağırlanmışsa, bir başkasına satılmış derken bin kere daha düşünmeli. Öcalan aynaya bakmalı. Yakalandıktan sonra hangi devletlerin kendisini, nasıl kullandığını anlatan bizatihi kendisidir. Beni bugüne kadar hiçbir devlet kullanmadı.

Metiner'in onuru, Öcalan'ın sözlerinde saklı değildir. Satılmışlık, rezillik bahsinde Öcalan, Metiner hakkında konuşabilecek en son kişidir.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑