MODA

Mezuniyet modası

Mezuniyet sezonu açıldı. Son sınavlar bir yana herkes en güzel vedasını en şık haliyle yapmak istiyor.

12 Mayıs 2013 Saat: 12:45
Mezuniyet modası
Mezuniyet modası
Modacılarla konuşup hem koleksiyonlarında neler var baktık, hem de tavsiyeler aldık. Ortak nokta: fotoğraflara bakınca gülümseyeceğiniz yaşınıza uygun bir kıyafet seçin... 
“Modanın gittikçe, gidilen yere veya okazyona göre belirlendiği anlardan çıkarak; kişinin kendi moduna göre giyinmek yönünde ilerlediği bir dönemdeyiz. Özellikle gençler için sosyal medyada “what i wore today” (bugün ne giydim) akımının da öne çıkmasıyla, kişisel styling’in önemi giderek artıyor. Mezuniyet gençlerine de bunu öneriyorum. 
Genel anlamda 2013 yazında sarı ve zümrüt yeşili, kabile tarzı kolyeler, ihtişamlı aksesuarlar, hippie saç bantları, hayvan desenli baskılı üstler, safari temalı tüm renkler ve ürünler, floral desenler, tropik kuş baskıları, transparan üstler, kruvaze diz altı elbiseler, neonlar, püsküller, saçaklar ve tığ örgüsü elbiseler var. Mezuniyet balolarında eklektik, egzotik, durağan sıcak yaz günlerinden izler taşıyan parçaları tercih etmek mümkün. Asimetri, keskin kesimler, tül inceliğinde kumaşlar, beyazın tüm spektrumları, gök mavileri, kırmızı ve beyaz, siyah ve beyaz birlikteliği, ihtişamlı fırfırlardan oluşan yakalar, 70’ler ruhu taşıyan upuzun şifonlar, grafik desenler, sert görünümlü ham kumaşlar bu yaz yeni göreceğimiz başlıklar arasında ilk akla gelenler. Trendleri elinizdeki parçalarla birleştirip tek parçadan kurtulabilirsiniz. ”
Gamze Saraçoğlu
Lilalar, ekrular, uçuk sarılar seçin
- Bu yaz mezuniyetlerde canlı ve parlak renkleri göreceğiz, aynı zamanda uçuk renkler yine bu partilerde çok gözde. 
- Özellikle lilalar, ekrular, uçuk sarılar çok tercih edilen renkler arasında yer alıyor. 
- Şifon uçuşan kumaşların sıkça kullanılmasını öneririm. Straplez modelleri tercih edebilirler. 
- Abartıdan uzak çok doğal ve sade saç makyaj yapmalılar. 
- Rahatça dans etmeleri için ayakkabı seçimlerinde mutlaka platform topuklu tercih etmeliler. 
- Mini eteklerin yanı sıra uzun elbiselerde sırt ya da bacak dekoltesi mutlaka olmalı.
Tuvana Büyükçınar
Düğüne katılan kız görüntüsünden uzaklaşın...
“Ben trendlere bağlı kalan bir tasarımcı asla olmadım, kendi mezuniyetimde de trendlere göre giyinmedim. Benim zamanımda sırt dekolteli balık tuvaletler ve dirseğe kadar eldivenler çok modaydı, hiçbir zaman onların taraftarı olmamıştım ve postmodern bir yaklaşımla etniği birleştirmiştim. Gençlere de şunu öneriyorum, artık çok farklı tarzlar ön plana çıkabiliyor, çok özel baskılı bir taytla çok enteresan bir bluz giyerek de mezuniyete gidilebilir, mezuniyet deyince sadece düğüne katılan küçük kızlar görüntüsünün olmaması gerektiğine inanıyorum. Farklı tarzları denemeliler. Bu sezon çiçekler moda, bu sezon payet moda derdik. Şu anda sezon içerisinde birden fazla akım moda olduğu için, herkes kendine yakışanı, kimi romantik dantelli bir modeli tercih ederken, kimisi siluetini belli eden, vücudu saran elbiseler giyebilir, kimisi uçuşan çiçekli bir model tercih ederken, kimisi komple püsküllü bir elbise giyebilir. 
Önemli olan abartı bütçelere kaçmadan, yaşının üzerinde gözükmeden, doğallığını bozmadan, ileride bu fotoğrafa bakıldığında kendini her zaman mutlu hissedebilecek bir tercihten yanayım.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑