SİYASET

MHP karıştı

MHP İlkadım İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden bazıları gazetelere ve yayın organlarına mail atarak Köksal Şimşekin adaylık kararını iddia ettiği gibi yönetim kuruluna danışmadığını ve fikirlerini almadığını ileri sürdüler.

9 Ağustos 2012 Saat: 12:32
MHP karıştı
MHP karıştı

MHP İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Köksal Şimşek'e ilk tepki kendi yol arkadaşlarından geldi. Yazılı bir açıklama yapan MHP İlkadım İlçe Yönetim kurulu üyelerinin bazıları Şimşek'in basın toplantısında ileri sürdüğü gibi kendilerine danışmadığını ve fikirlerinin alınmadığını bildirdiler. Açıklamada Şimşek'in kendilerinin toplantı yapmalarını engellemek için partiyi kapattığını da ifade ettiler.

BU ADAYLIK DAVAMIZA ZARAR VERİR

MHP'de Köksal Şimşek'in adaylığını açıklamasının ardından ortalık karıştı. MHP İlkadım Yönetim Kurulu üyelerinden 24 'ünün adı verilerek yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: "12 Mayıs 2012 tarihinde yapılan MHP Samsun İl Kongresinde teşkilatların ve delegenin iradesi tecelli etmiş, Şaban Kılıç il başkanı seçilmiştir. Daha sonra yapılan itirazlar sonucu kongre iptal edilmiş ve yenilenmesine karar verilmiştir. 11 Ağustos 2012 günü yapılacak olan MHP Samsun İl Kongresinde İlkadım İlçe bakanımız sayın Köksal Şimşek yönetim kurulu üyelerinin itirazlarına rağmen il başkanı adaylığını açıklamıştır. Sayın Köksal Şimşek il başkanı adayı olurken yönetim kurulu üyeleri olarak bizlerle istişare yapmadan, fikrimiz alınmadan hareket etmiştir. Biz ilkadım ilçe yönetim kurulu üyeleri olarak Köksal Şimşek’in adaylığının birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde hareketimize ve davamıza zarar vereceği kanaatindeyiz. İlkadım İlçe Teskilatı Yönetim Kurulu üyelerinin büyük bir kısmının ortak kararı mevcut il bakanımız sayın Şaban Kılıç ile birlikte hareket edilmesi ve ilçe teşkilatımızın mevcut yapısının bozulmamasından yanadır. Bu açıklama MHP İlkadım İlçe Teşkilatı başkan yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyelerince yapılmıştır."12 Mayıs 2012 tarihinde yapılan MHP Samsun İl Kongresinde teşkilatların ve delegenin iradesi tecelli etmiş, Şaban Kılıç il başkanı seçilmiştir. Daha sonra yapılan itirazlar sonucu kongre iptal edilmiş ve yenilenmesine karar verilmiştir."

YÖNETİMİN İTİRAZINA RAĞMEN ADAY OLDU

11 Ağustos 2012 günü yapılacak olan MHP Samsun İl Kongresinde İlkadım İlçe Başkanı Köksal Şimşek'in yönetim kurulu üyelerinin itirazlarına rağmen il başkanı adaylığın bildirilen açıklama şöyle devam eti: " Köksal Şimşek il başkanı adayı olurken yönetim kurulu üyeleri olarak bizlerle istişare yapmadan, fikrimiz alınmadan hareket etmiştir. Her ne kadar Köksal Şimşek “ Teşkilatlarımızın başkan ve yöneticileri, delegelerimiz ve üyelerimiz bizleri bu makama layık görmüşler ve il başkanı olmamızı istediklerini beyan etmişler” şeklinde beyanatta bulunmuş ise de adaylığının arkasında bizzat kendi teşkilatının olmadığı aksine siyasi ömrünü tamamlamış perde arkasındaki siyasi meftalar yatmaktadır. Biz ilkadım ilçe yönetim kurulu üyeleri olarak Köksal Şimşek’in adaylığının birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde hareketimize ve davamıza zarar vereceği kanaatindeyiz. İlkadım İlçe Teskilatı Yönetim Kurulu üyelerinin büyük bir kısmının ortak kararı mevcut il bakanımız sayın Şaban Kılıç ile birlikte hareket edilmesi ve ilçe teşkilatımızın mevcut yapısının bozulmamasından yanadır."

BASIN AÇIKLAMASININ YAPILMASINA ENGEL OLMAK İSTEDİ

Bu açıklamanın  MHP İlkadım İlçe Teşkilatı başkan yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyelerince yapıldığı belirtilen açıklama şöyle tamamlandı: "Söz konusu basın açıklaması MHP İlkadım İlçe Teşkilatında düzenlenecekti. Ancak yönetim kurulu üyelerinin büyük bir kısmının kendisine destek vermemesi nedeni ile Sayın Köksal Şimşek ilçe başkanlığını kapattırıp, söz konusu basın açıklamasının yapılmasına engel olmak istemiştir. İlçe bakanlığının kapalı olması nedeni ile söz konusu basın açıklaması MHP İl Başkanlığında düzenlenmiştir. Mevcut başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyelerine İlçe teşkilatının kapılarını kapatan Köksal Şimşek daha şimdiden kendisini aday çıkaran ve siyasi ömrünü tüketen statükonun oyunlarına alet olmaya başlamıştır. MHP ilkadım İlçe Teşkilatı başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri olarak ayrışmaya sebebiyet veren bu ve buna benzer hiçbir yapılanmanın içinde olmayacağımızı bildirmek isteriz." 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑