SİYASET

MHP lideri Bahçeli'den seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Sandıktan çıkan sonuçlara saygı ve riayetimiz tartışma götürmez bir gerçektir" dedi.

1 Nisan 2019 Saat: 09:10
MHP lideri Bahçeliden seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama
MHP lideri Bahçeli'den seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart Mahalli  İdareler Genel Seçimleri'nin kesin olmayan sonuçlarını değerlendirirken,  "Cumhurun mesajı çok şükür kabul görmüştür. Türkiye üzerinde karanlık hesapları  olan mihraklar bu seçimlerde kaybetmiştir. Ekonomik tetikçiler, döviz çeteleri,  bozguncu çevreler, terör örgütleri, terörist emeller milletimizin muazzam iradesi  karşısında çaresiz kalmışlar, hak ettikleri cevabı almışlardır." dedi. 

Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında,  seçim sonuçlarını değerlendirdi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin kesin olmayan sonuçlarının  ortaya çıktığını belirten Bahçeli, ülkenin, tarihi bir süreçten geçtiğini, iç ve  dış mihrakların her türlü tuzak ve tezgahına rağmen demokratik seviyesinin  yüksekliğini tekrar gösterdiğini bildirdi.

Oyunların boşa çıkarıldığına vurgu yapan Bahçeli, sözlerini şöyle  sürdürdü:

"Seçime katılımın yüksek çıkması, milletimizin gelecek haklarına güçlü  şekilde sahip çıktığının en bariz kanıtlarından birisi olmuştur. Milli irade  hamdolsun tecelli etmiş, hükmünü vermiştir. Vatandaşlarımız herhangi bir baskı ve  engellemeye maruz kalmadan hür iradeleriyle oylarını kullanmışlardır. Bilhassa  ifade etmek isterim ki sandıktan çıkan sonuçlara saygı ve riayetimiz tartışma  götürmez bir gerçektir. Demokrasiye bağlılığımız, milletimizin tercihine  hürmetimiz açıktır. Türkiye nasıl bir demokratik olgunluğa sahip olduğunu bir kez  daha ispat, bir kere daha işaret, yeniden ilan etmiştir."

Bahçeli, seçimlerin bazı müessif olayların haricinde genel olarak  sakin ve huzurlu geçtiğini, meşruiyetine gölge düşürecek vahim olaylar  yaşanmadığını kaydetti.

"Malatya'nın Pütürge ilçesinde muhtar seçimi kapsamında vuku bulan ve  2 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sandık başındaki kavgadan" derin bir  üzüntü duyduğunu ifade eden Bahçeli, "Bu vesileyle Malatya Pütürge'de hayatlarını  kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, Saadet Partisi camiasına  başsağlığı dileklerimi iletiyorum." dedi.

"Seçimlere Cumhur İttifakı'nın ruhu mührünü vurdu"

"31 Mart seçimlerine Cumhur İttifakı’nın ruhu, Türk milletinin  istiklal özlemleri ve istikbal umutları mührünü vurmuştur." diyen Bahçeli, şöyle  devam etti:

"Cumhurun karşısında tesis edilen çok aktörlü kirli cephe yerli ve  yabancı iş birlikçileri kanalıyla sonuç almaya çalışsa da başarısızlığa mahkum  edilmiştir. 31 Mart seçimleri zilleti reddetmiş, ülkemizin zaaf ve zayıflığa  düşmesini bekleyenleri bertaraf etmiştir. Cumhur İttifakı'nın milli beka çağrısı  doğudan batıya, kuzeyden güneye aziz milletimiz tarafından hem duyulmuş, hem  benimsenmiş, hem de takdir ve tasdik edilmiştir. Türk milleti engin sağduyusunu  göstermiş, bekasına ve birliğine muazzam şekilde destek vermiştir. Cumhur  İttifakı hedeflerine çok şükür ulaşmıştır."

Ortaya çıkan tablonun Türkiye açısından ümit ve heyecan verici bir  gelişme olduğunu belirten Bahçeli, 31 Mart seçimlerinin kazananının Türk milleti  ve bütün Türkiye olduğunu vurguladı.

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurun mesajı çok şükür kabul görmüştür. Türkiye üzerinde karanlık  hesapları olan mihraklar bu seçimlerde kaybetmiştir. Ekonomik tetikçiler, döviz  çeteleri, bozguncu çevreler, terör örgütleri, terörist emeller milletimizin  muazzam iradesi karşısında çaresiz kalmışlar, hak ettikleri cevabı almışlardır.

Bu seçimleri intikam vasıtası görenler, haktan yana görünüp de batıla  hizmet edenler mağlup ve mahcup olmuşlardır. Türkiye'ye tehdit sökmeyeceği aleni  şekilde anlaşılmış, bununla birlikte teyit edilmiştir. Bekamız üzerinde kumar  oynayan, bekamıza hançer sallayan, bekamızı hafife alanlar kuşkusuz yanıldıkları  gibi yanlışa düştüklerini de anlamak zorunda kalacaklardır."

"Çetrefilleşen uluslararası ilişkilere titizlikle odaklanmak hayati  önemdedir"

Seçimin artık geride kaldığını, Türkiye'nin umutlarını tazelediğini  ifade eden Bahçeli, "Ülke ve millet olarak dikkatle önümüze bakmak, ağırlaşan  sosyal ve ekonomik meselelerle birlikte çetrefilleşen uluslararası ilişkilere  titizlikle odaklanmak hayati önemdedir." diye konuştu.

Bahçeli, Türkiye'nin kaybedecek vaktinin olmadığını söyleyerek,  ülkenin kutuplaşarak mesafe almasının da düşünülemeyeceğini belirtti.

Siyaset kurumu ve siyasi aktörler açısından sağduyunun, ortak aklın,  milli birliği güçlendirecek söylem ve siyaset üslubunun öne çıkmasının başlıca  gündem olması gerektiğine dikkati çeken Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Bunun yanında Cumhuriyetin yüzüncü yıldönümüne müreffeh, muasır,  gelişmiş ve güçlenmiş bir ülke olarak girmek milli bir hedeftir. Bu hedefin  gerçekleşmesi konusunda tarihe ve gelecek nesillere karşı hem vefa hem de gönül  borcumuz vardır. 2023'ün lider ülke Türkiye'sinin inşa ve ihyasında herkese düşen  ertelenemez ve mühim düzeyde sorumluluklar bulunmaktadır. Bilinmelidir ki aziz  milletimiz bekası üzerinde ne kadar hassas olduğunu göstermiştir."

"Siyasi gerilimden hiç kimse kazançlı çıkamayacaktır"

Sandıktan çıkan tarihi sonucun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin  ilke ve kurumlarıyla tesciline, parlak geleceğin planlanıp kavranmasına ileri  düzeyde katkı sağladığını belirten Bahçeli, büyük ölçüde, yeni hükümet sistemine  müzahir yerel yönetimlerin tezahürünün ise büyük bir kazanım olduğunu kaydetti.

Bahçeli, merkezi yönetimle yerel yönetimler arasında herhangi bir  çatışma ve çelişme yaşanmayacak olmasının ülkenin ufkunu aydınlattığını,  belirsizliklerin koyu sisini dağıttığını dile getirerek, şöyle konuştu:

 "CHP ve ittifak ortaklarından seçilen belediye başkanlarının sorumlu,  şuurlu ve dengeli hareket ederek yeni sistemin doğasına uygun çalışmaları başlıca  temennimdir. Siyasi gerilim ve çatışmadan hiç kimse kazançlı çıkamayacaktır.  Küresel ve bölgesel sorunların çok ciddi boyutlara tırmandığı bugünkü zaman  diliminde birlik ve kardeşlik hukukunun kökleşmesi, aynı zamanda yaygınlaşması  ülkemizin geleceğine muhterem bir hizmet olacaktır. Ayrılıkta hayır yoktur,  cepheleşmede huzur yoktur. Türk milleti gelecekteki beş yıl boyunca büyükşehir,  il, ilçe ve beldelerde görev yapacak yerel yöneticilerini belirlemiş, bu  çerçevede konu kapanmıştır."

Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinin Haziran 2023'te  yapılacağını anımsatan Bahçeli, "Ülke gündeminden seçim konusu tamamen  kalkmıştır. İstikrar temellenmiş, Türkiye'nin önü açılmıştır." şeklinde konuştu.

"Türk milleti kriz siyasetine geçit vermemiştir"

Parti olarak milletin verdiği mesajları enine boyuna analiz edip  yorumlayacaklarını ifade eden Bahçeli, "Bilinmelidir ki Türk milleti kriz  siyasetine geçit vermemiştir. Türk milleti kaos diline müsaade etmemiştir.  İnanıyorum ki 31 Mart seçimlerine katılan her siyasi parti kendi payına düşen  hisseyi alacak, lazım gelen ders ve sonuçları mutlaka çıkaracaktır." dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın ve MHP'nin adaylarına  oy veren vatandaşlara teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Terör örgütlerinin tasallut ve tahriklerini reddeden, istismar ve  yalanlara sırtlarını dönen Kürt kökenli kardeşlerimize onurlu duruşlarından  dolayı teşekkür ediyorum. Çok yoğun bir kampanya dönemine imza atan, adeta gece  gündüz çalışan sayın Cumhurbaşkanımıza, AK Parti'ye gönül vermiş kardeşlerimize  teşekkür ediyorum. Adanmış ve inanmış bir vicdanla, dürüst ve samimi bir mizaçla  üstlendikleri kutlu görevleri insanüstü bir gayretle yerine getiren, Cumhur  İttifakı'nın ve üç hilalin onurunu bayraklaştıran aziz dava arkadaşlarımla  iftihar ediyor, hepsini yürekten tebrik ediyorum. Seçilen belediye  başkanlarımızı, belediye meclis üyelerimizi, il genel meclis üyelerimizi  kutluyor, başarılar diliyorum. Cumhur İttifakı’nı tercih eden milletimin her  güzel insanına gönül dolusu selam ve hürmetlerimi iletiyorum."

"Cumhur İttifakı'nın kararlı bir şekilde yoluna devam edeceğini  herkes bilmelidir"

Bahçeli, "Seçim sonuçlarını kim nasıl yorumlarsa yorumlasın, Yenikapı  ruhunun ve Cumhur İttifakı’nın kararlı, yürekli ve inançlı şekilde yoluna devam  edeceğini herkes bilmelidir. Unutulmasın ki her şey Türkiye içindir. " ifadesini  kullandı.

Bahçeli, 31 Mart seçimlerinin demokrasinin zaferi, bizatihi "cumhur"un  zafer tacı olduğunu söyleyerek şöyle dedi:

"Tehditler ne kadar fazla olursa olsun, büyük Türkiye ülküsünün önünde  hiçbir güç duramayacaktır. Türkiye düşmanlarına ve terör örgütlerine karşı milli  bir kenetlenme ruhuyla karşı durulacak, gelecek Türk milletinin olacaktır. 31  Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nin ülkemize, milletimize, demokrasimize, milli  beka ve birliğimize hayırlı uğurlu olmasını Rabb'imden niyaz ediyorum.  Türkiye’nin ehline emanet edilmesinden bahtiyarlık duyuyorum."

Sorular

MHP Genel Başkanı Bahçeli, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile seçim sonuçlarını  değerlendirmek üzere bir telefon görüşmesinin olup olmadığına ilişkin soru  üzerine Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın İstanbul'da yaptığı açıklamadan sonra  Ankara'ya dönüşü öncesinde bir telefon görüşmesi olmuştur. Çalışmalar sebebiyle  MHP'ye gönül vermiş arkadaşlarımızı tebrik etmişlerdir." ifadesini kullandı.

İstanbul'da AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali  Yıldırım ile CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu arasında  başa baş bir mücadelenin yaşandığının hatırlatılmasının ardından değerlendirmesi  sorulan Bahçeli, sonuçları takip ettiklerini, kazanmak için bir oy fazla almanın  yeterli olduğunu kaydetti.

Ankara'da CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'ın  seçim sonuçlarına göre önde göründüğünün hatırlatılmasının ardından Bahçeli,  televizyondaki rakamların böyle gösterdiğini, YSK'nin ne zaman karar vereceğinin  bilinmediğini, durumu yakından takip ettiklerini söyledi.

Adana ve Mersin'in seçim sonuçları

Bahçeli, Adana ve Mersin'deki seçim sonuçlarına ilişkin bir soruya  cevap verirken de şunları söyledi:

"Bugün için basın yoluyla kamuoyuna intikal etmiş olan bilgiler  ışığında, Adana ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlıklarını kazanmadığımız  ifade edilmektedir. Henüz daha sonuçlar tam netleşmemiştir. Bu arada bir konuya  da dikkatinizi çekmek isterim. Türkiye'de daha evvel de HDP'nin aday çıkarmadığı  illerde bugün CHP ve İYİ Parti'nin seçim sonuçlarını birlikte değerlendirerek  zafere ulaştıklarını ilan etmişlerdir. O olayları da yakinen takip ediyoruz.  Gelecekte çok daha farklı sonuçlar, neler olabilir hep beraber göreceğiz."

MHP'nin Türkiye genelinde 9 yeni belediye başkanlığını kazandığının  ifade edilmesi üzerine Bahçeli, "Bu seçim sonuçlarını 2014 yılıyla  karşılaştırdığınızda önemli bir bereketimiz olduğunu ifade etmek isterim. Kesin  sonuçlar netleştiği zaman hangi ilde, ilçede, beldede ne kadar oy aldığımızı,  bunların dışında 30 büyükşehir ve ona paralel olarak eklemlenen Cumhur İttifakı  sonuçlarını da değerlendirdiğimizde çok daha farklı bir tablo ortaya çıkacaktır.  Şimdi herkes kazandığını söylemektedir. Herkesin kazandığını söylemesi Türkiye  için bir kazançtır. Demek ki siyaseten mağlup olan yok bu ülkede."  değerlendirmesinde bulundu.

Bugün taktığı kravatın çok konuşulduğunun ve özel bir anlamının olup  olmadığının sorulmasının ardından Bahçeli, soruyu soran gazeteciye kendisinin de  kravatının çok güzel olduğunu, şimdi meselenin kravat olmadığını söyledi.

Bahçeli, seçim sonuçlarını genel merkezden takip eden partililere de  teşekkür ederek, "Ankara'da üç önemli ilçemizi kazandınız. Çok sayıda Cumhur  İttifakı'nın kapsamına giren ilçeleri kazandınız. İnşallah ileriki günlerde çok  daha güzel başarılar elde edersiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum." dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑