SAĞLIK

Mide dostu muz

Muz özellikle mideye çok faydalıdır. Mideyi güçlendirir ve koruyucu etkilerinden dolayı, ülser ve gastrit rahatsızlığı olanlara çok iyi gelir.

23 Mart 2013 Saat: 10:13
Mide dostu muz
Mide dostu muz
 Böbrek iltihabı ve bağırsak hastalıklarında da yararlıdır. Kandaki kolesterol oranını düşüren muz, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Rahatlatıcı etkileri ile stresi azaltır. 

Bebek maması ararot
Ararot çocuk gelişimini destekler. Nekahat devresini kısaltır ve halsizliği giderir. Çocuk mamalarında sıklıkla kullanılır. Hastaların halsizliğini gidermek için de hastalara verilir. Ayrıca, meyveli jölelerde kıvamı tutturmak için de kullanılır. 

Varislere altınbaşak
Altınbaşak otu çiçeklenme zamanında toplanan bitkinin toprak üstü kısımları taze ya da kurutulmuş olarak kullanılır. Çayı varisler, adet kanaması, egzama ve eklem romatizması şikayetlerini azaltır. Böbrek ve mesane rahatsızlıklarına karşı etkilidir. Romatizmaya iyi gelir. 

Çarpıntıya sedefotu
Sedefotunun kaynatılması ile elde edilen suyla göz kapaklarının üzerinden gözlere uygulanırsa göz yorgunluğunu giderir. Bağırsak solucanlarını düşürücü etkisi vardır. Kalp çarpıntısını giderir. Romatizma ve karın ağrılarına iyi gelir. 

Boğazlara aslanağzı
Aslanağzı çiçeği farklı renklerde koksuz çiçekler açan 30-40 cm boylarında, otsu, güzel bir bitkidir. Balgam söktürücü etkiye sahiptir. Bu etkisi ile solunum yolu rahatsızlıkları, boğaz enfeksiyonları ve bronşit gibi hastalıklara karşı faydalıdır. 

Ülsere eşekkulağı
Eşekkulağının kökleri temizlenip kurutulduktan sonra kaynatılarak hazırlanan çayı içilebilir. Ülsere karşı faydalıdır. Göğsü yumuşatır ve nefes darlığını giderir. Bronşitte faydalıdır. Ağız, dil ve boğaz iltihaplarında faydalıdır. Kırık, burkulmalarda ve ezilmelerde iyileşmeyi hızlandırır. 

Diyabete keçisedefi
Keçisedefinin çiçekli toprak üstü kısımları toplanıp kurutulduktan sonra sıcak suda demlenerek kullanılır. Tanen, galegin ve acı madde içerir. Anne sütünü ciddi miktarda arttırır. Kan şekerini düşürücü etkileri ile şeker hastaları için faydalıdır. Diyabeti olanlara tavsiye edilir. 

Kalp dostu keklikgözü
Keklikgözü otunun çiçekleri toplanıp kurutulduktan sonra kaynamış suda demlenerek çayı hazırlanıp içilebilir. Kalbi kuvvetlendirir. Sinirsel çarpıntılarda ve tansiyon düşüklüklerinde faydalıdır. Bununla birlikte, etkisi zayıf ve kısa sürelidir. İdrar söktürücü etkileri de vardır. 

Gut ilacı acıgünek
Başta potasyum olmak üzere kalsiyum ve diğer mineraller açısından zengin bir besin olan acıgünek A ve C vitamini de içerir. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Mesane ve kalınbağırsak iltihaplarını gidermekte faydalıdır. Anne sütünü arttırır. Sarılık ve gut hastalığında faydalıdır. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑