SİYASET

Milletvekili Akgöl: Suriye 3’e Bölünmüş Durumda

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Suriye’nin şu anda 3’e bölündüğünü iddia etti.

25 Temmuz 2012 Saat: 22:10
Milletvekili Akgöl: Suriye 3’e Bölünmüş Durumda
Milletvekili Akgöl: Suriye 3’e Bölünmüş Durumda

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Suriye’nin şu anda 3’e bölündüğünü iddia etti. Akgöl, “Aleviler bir kısım, Kürtler bir kısım ve Sünniler bir kısım. Hatay’a yakın bölge şu an PKK’nın eline geçmiş durumda, PKK nerdeyse ayrı bir hükümet kurmuş gibi orada ve bu Türkiye için çok büyük bir tehlike.” dedi.
Milletvekili Hasan Akgöl, Suriye olayları nedeniyle Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması yaptı. Suriye’nin kuzeyinde neredeyse bir PKK hükümetinin kurulduğunu iddia eden Akgöl, sınırın Suriye kesiminde yakılan ve yağmalanan Türk TIR’larının faillerinin de hükümetin besleyip büyüttüğü ve şu an canavar haline gelen muhalifler olduğunu ileri sürdü.

CHP olarak Suriye’ye müdahaleye hep karşı olduklarını belirten Akgöl; “Biz olayın en başından beri ‘bu Suriye’nin iç meselesidir, Türkiye’nin oraya müdahale etmemesi gerekir, ancak komşumuz bizden yardım isterse yardıma cevap vermemiz gerekir’ dedik. Bizim baştan beri savunduğumuz budur.” diye konuştu.
Suriye’nin şu anda üçe bölündüğünü savunan Akgöl; “Aleviler bir kısım, Kürtler bir kısım, Sünniler bir kısım. Hatay’a yakın bölge şu an PKK’nın eline geçmiş durumda, PKK nerdeyse ayrı bir hükümet kurmuş gibi. Bu durum Türkiye için çok büyük bir tehlike.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin destek verdiği muhalif güçlerin büyüyerek kontrol edilemez bir hale geldiğini vurgulayan Hasan Akgöl; “Biz muhalif güçlere destek verdik, geldiler burnumuzun dibine kadar, Türk TIR’larını yaktılar, yağmaladılar. Bu saatten sonra bizim tavrımız ne olacak, müdahale edecek miyiz etmeyecek miyiz? Ticaret olarak sınırdaki illerimiz bitti, esnaf kepenk kapattı, sınır ticaretimiz kalmadı. Reyhanlı kapısından günde en az 5 bin kişi faydalanırken şu an kapalı.” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑